ДЕВЕТА АКЦИЈА ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЊА У ГРАЧАЦУ

Аутор:Весна Ђорђевић

Чак 45 јединица крви прикупљено је током девете редовне акције добровољног давања коју Општинска организација „Црвеног крста“ Врњачка Бања организује у сарадњи са Месним одбором Грачац традиционално поводом сеоске славе, Велике Госпојине. Акција је у одељењу ОШ „Бранко Радичевић“ у Грачацу реализована 25. августа уз помоћ Института за трансфузију крви из Крагујевца, а подржали су је, поред великог броја мештана, и представници локалне самоуправе, јавних предузећа и установа.

– Током летњих месеци залихе крви су минималне, зато је свака кап, иначе драгоцене течности, у овом периоду још значајнија. Подсећам и да Грачац два пута годишње има улогу домаћина и да се у просеку овде прикупи преко 90 јединица крви. Уобичајено, и ова акција има одличан одзив, а уколико се зна да свака јединица крви може да спасе три живота, онда је допринос овдашњих хуманиста огроман, рекао је Ђорђе Ђукић, секретар Општинске организације „Црвеног крста“ Врњачка Бања.

Крв је дало 45 особа (30 мушкараца и 15 жена), а како је пријатељ ове акције Специјална болница „Меркур“, сваки давалац награђен је улазницом за базен у овдашњем Аква центру.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ