ЈАВНИ ЧАС ВЕЖБАЊА У ЦЕНТРАЛНОМ ВРЊАЧКОМ ПАРКУ

Аутор:Александар Дончић

Међународни дан физиотерапеута, 8. септембар обележава се широм света у преко 100 земаља и има за циљ да истакне значај струке физиотерапеута, као експерата за људски покрет, који својим знањима помажу  пацијентима са различитим обољењима као и здравим људима. Ове године Специјална болница „Меркур“ обележава Међународни дан физиотерапеута под слоганом „Физиотерапија и артритис“.

Обележавајући овај дан служба физикалне медицине Специјалне болнице „Меркур“, организовала је низ активности у циљу истицања значаја циљане и правилно спроведене физичке активности за побољшање квалитета живота.

Централна активност Међународног дана физиотерапеута је час вежбања у парку код извора „Топла вода“ у коме су учествовали физиотерапеути, гости и радници „Меркура“, а  придружили су им се и грађани Врњачке Бање, ђаци, студенти, представници удружења, невладиних организација и институција, који су заједно радили вежбе под вођством „Меркурових“ физиотерапеута.

– Сваке године радимо промоцију физичке активности кроз један јавни час вежбања. Желимо да укажемо на значај физичке активности у свакодневном животу и на то да физичка активност се не спроводи само код болести, већ је веома битна у превенцији болести, да физичка активност не утиче само на мишићно – коштани систем већ и на дигестивни и нервни. Физичка активност је веома битна за очување менталног здравља и повећава отпорност на стрес, изјавила је Наташа Бинић главни физиотерапеут СБ „Меркур“.

Физикална медицина је једна од најразвијенијих служби у „Меркуру“, где у  модерном физикалном блоку и спа центру ради 60  стручњака ове области. „Меркурови“ физиотерапеути су здравствени радници, квалификовани стучњаци који људима помажу да остану покретни и активни кроз цео живот.

Окупљеним вежбачима обратила се и др Нена Стевановић, специјалиста физикалне медицине и рехабилитације.

– Поштовани гости и грађани Врњачке Бање, драга дечице и колеге. Драго ми је да вас данас видим у оволиком броју! На самом почетку желим колегама физиотерапеутима да честитам њихов празник и пожелим им срећу, успех и развој у даљем раду!

Последњих година служба физикалне медицине имала је низ модернизација у погледу опреме и апаратуре за рад, тако да данас наши терапеути раде са савременим уређајима и свакодневно се усавршавају и развијају. И даље настављамо у правцу континуираног развоја и имамо велике планове – да „Меркур“ постане најмодернији и најсавременији центар физикалне рехабилитације.

И поред сталног развоја, физикална медицина у „Меркуру“ не заборавља традиционалне терапије које се базирају на хидромасажи минералном водом Врњачке Бање, које представљају базу развоја бање као дестинације здравственог туризма.

Још једном, срећан вам Међународни дан физиотерапеута, с надом и дубоком вером да је пред вама још много успешних дана и да ћете и даље бити разлог многих осмеха цењени физиотерапеути, рекла је Нена Стевановић.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ