КОНГРЕС РЕУМАТОЛОГА У ВРЊАЧКОЈ БАЊИ

Аутор:Ана Стојковић

У Врњачкој Бањи у току је Годишњи конгрес Удружења реуматолога Србије – УРЕС и Удружења оболелих од реуматских болести Србије – ОРС.
Научни програм овогодишњег скупа који је међународног карактера били су: претконгресни семинар на тему „Бубрег у реуматским болестима“ који су заједничким снагама реализовали Удружење нефролога и Удружење реуматолога Србије, затим  заједничка сесија УРЕС/ОРС, усмена саопштења оригиналних радова, усмена и постер презентација оригиналних радова као и интерактивне радионице. Остале теме су   „Реуматоидни артритис“, „Спондило артритиси“, „Системске болести везивног ткива“ и „Остеопороза“.
На свечаном отварању одржаном у Хотелу „Фонтана“, присутне је у име домаћина поздравио доц. др Предраг Остојић, Председник Организационог одбора Конгреса и председник УРеС.
– Након једног електронског и два хибридна конгреса, прилике нам најзад дозвољавају да се без ограничења поново уживо дружимо и разменимо искуства. Наше колеге из Босне и Херцеговине, Хрватске, Црне Горе, Словеније и Северне Македоније, својим оригиналним радовима и искуством дају неизмеран допринос квалитету и значају овог конгреса, рекао је Остојић изразивши захвалност  Удружењу нефролога Србије на интересовању и спремности да са реуматолозима размене мишљења и искуства. Ово је јединствена прилика да нефролози и реуматолози размотре сва питања од заједничког интереса а у циљу унапређења здравствене заштите оболелих од реуматских болести. У раду Конгреса учествује председник ЕУЛАР-а, који је одржао пленарно предавање а присутни су били и предавачи из Хрватске, Словеније и Естоније.
-Драго ми је да сте изабрали Врњачку Бању за место одржавања  скупа и као домаћини се надамо да ћете поред рада имати времена да прошетате и да се уверите колико је Врњачка Бања лепо место. Време за учење никада није касно а за дружење увек има мало времена тако да се надам да ћете имати прилику и да се лепо дружите, рекао је између осталог члан Општинског већа Душан Стевановић током обраћања у име Општине Врњачка Бања.
Спонзорисана предавања и симпозијуми који су одржани у оквиру пратећег програма Конгреса, омогућили су упознавање са најновијим научним сазнањима, ставовима и препорукама у реуматологији. Оболели од реуматских болести имали су прилику да слушају њима прилагођена предавања и да се додатно едукују.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ