МОДЕРНИЗОВАН ВОЗНИ ПАРК ЈП „ШУМЕ ГОЧ“

Аутор:Даниел Цоковић

Возни парк Јавног предузећа “Шуме Гоч“ модернизован је куповином нове комбиноване радне машине, произведене 2023. године, чија је вредност око 113.000 евра. Реч је о тзв. скипу, марке “Хидромек“, који ће ово Јавно предузеће користити за обављање своје делатности, између осталог за санацију и реконструкцију путних мрежа.

Пре само десет година, ЈП “Борјак“ је било у потпуној блокади због неизмирених обавеза по основу пореза и доприноса, али и лизинга за набављену механизацију. ЈП „Шуме Гоч“ успело је да измири сва доспела дуговања, сачува радна места, али и да, добрим планом рада и успешним пословањем, створи услове за улагање у модернизацију која обезбеђује још бољи рад, функционалност и квалитетније услуге.

Ивица Лазаревић, директор ЈП „Шуме Гоч“, подсетио је да је једна оваква машина последњи пут купљена 2007. године, али захваљујући успешном пословању предузећа, мултифункционално возило „Хидромек“ је сада  купљено из сопствених средстава.

– Успели смо да сакупимо довољно средстава и на финансијски лизинг на 5 година купимо машину „Хидромек“, скип који ће служити за одржавање шумских и камионских путева, за утовар камена, превоз материјала, али служиће и за зимско одржавање, навео је Лазаревић.

Председник Општине Врњачка Бања, истакао је да је једна оваква инвестиција од великог значаја за квалитетнији рад Јавног предузећа „Шуме Гоч“.

– ЈП „Шуме Гоч“ фокусирано је на сопствене изворе прихода и самостално функционише. Ово Предузеће успело је у кратком временском року да се регенерише и да створи услове за самостално обављање делатности и инвестирање у сопствене капацитете.

Набавка новог возила, биће добра подршка свим активностима које су у домену рада локалне самоуправе, пре свега на уређивању и чишћењу канала, растиња поред пута, а у зимском периоду и за чишћење снега, рекао је председник општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић.

Председник општине похвалио је менаџмент Предузећа, управни и надзорни одбор и истакао да локална самоуправа не може бити јака уколико нема јака предузећа.
Ово није крај улагањима. Већ за наредни период најављена је набавка нових машина и за потребе других предузећа која ће бити финансирана из њихових сопствених средстава и кроз увећање основног капитала од стране локалне самоуправе, са циљем да се што квалитетније обављају послови, уз што мање трошкове.

Ђуровић је подсетио да су, због недовољно финансијских средстава, раније куповане половне и ремонтоване старе машине, те истакао да су се сада стекли услови за набавку нових. Томе је допринела, по речима Ђуровића, и финансијска дисциплина. Прва следећа куповина нове механизације планирана је у оквиру ЈП „Белимарковац“, као и у ЈКП „Бањско зеленило и чистоћа“ које је последњих годину дана већ модернизовано набавком три смећара, куповином две чистилице и неколико машина за кошење парковских површина. Да подсетимо да је Општина Врњачка Бања, кроз увећање капитала, купила пет нових аутобуса за потребе ЈП „Нови Аутопревоз“.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ