АЛЕКСАНДАР ТЕШИЋ, НОВИ НАЧЕЛНИК ПОЛИЦИЈСКЕ СТАНИЦЕ

Аутор:Марина Ст. Јанковић

Врњачка Полицијска станица од летос има новог начелника, Александра Тешића из Краљева који је по чину потпуковник полиције. Александар потиче из полицијске породице, отац му је био полицијски службеник. Тешић је био одличан студент. Каријеру је градио узлазном линијом, постепено. Сваком послу одговорно је приступао и то је резултирало константним напредовањем.

Александар Тешић рођен је 1976. године у Лозници. Одрастао је у Краљеву где је завршио Основну школу „Чибуковачки партизани“ и Гимназију. Студира на Правном факултету од 1995. године до 2000. године када је дипломирао. Запошљава се у Општинском суду у Краљеву на радном месту судијског приправника. Од 2002. године ради у Министарству унутрашњих послова, у Полицијској управи Краљева на радном месту инспектора за сузбијање привредног криминалитета.

– Те послове обављао сам до 2009. године када сам постављен на место шефа Одсека за сузбијање привредног криминалитета на подручју Краљева, Врњачке Бање и Рашке. У Управу криминалистичке полиције – Службу за борбу против организованог криминала у Београду прешао сам 2015. године. Покривао сам територију Краљева, Новог Пазара и Крушевца. На тим пословима сам радио до 4. августа 2023. године када сам постављен на место начелника Полицијске станице Врњачка Бања.

Ово постављење за мене представља част, али и велику обавезу и одговорност, рекао нам је Тешић.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ