ГОРАН ЛАЗОВИЋ ПРИПОВЕДА О ЉУБАВИ И ЖИВОТУ

Аутор:Марина Ст. Јанковић

У Замку културе 10. новембра  одржан је поетски кабаре „Јесењин у време забрањених летова“.  Песник Горан Лазовић је приповедао кабаретску причу о љубави и поезији у пратњи вокала и гитаре Јелене Илић. Публика је уживала у поетици и музици и извођаче наградила бурним аплаузом.

Кабаре који је режирао Вадим Степанцов заснован је на Јесењиновим животним причама које су писцу, Горану Лазовићу, послужиле као инспирација да великом песнику исприча шта нам се догодило деценијама после његове смрти. Описује живот који је уоквирен јаким осећањима љубави. Љубав покреће живот и тежи бесмртности.

– Ја вечерас наздрављам за оне који гласно љубе. Прогутај слепило и угашена кандила! Пољупце мере на кило, нежност продају на метар… Жив сам и здрав, мада ни једно ни друго без тебе не важи… да сам нека власт, свака би улица уместо имена носила твоју слику, каже Лазовић.

Горан Лазовић је наш познати писац, песник, публициста и новинар. Аутор је двадесетак књига које су преведене на више од десет језика, и добитник више књижевних награда.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ