ИЗЛОЖБА У ЧАСТ ДУШКА ТРИФУНОВИЋА

Аутор:Марина Ст. Јанковић

У Салону врњачке Библиотеке отворена је изложба „Памтите ме по пјесмама мојим“ коју су Мирјана Ђурашевић и Мирослав Сташић приредили поводом 90 година од рођења Душка Трифуновића, књижевника и песника. Врњачки музичари извели су неколико најпознатијих песама писаних на Душкове стихове, a Зоран Рајић, аутор Библиофонотеке казивао је беседу у Душкову част. Било је то вече за памћење.

Експонате чине плоче, књиге, стихови… Изложба је омаж великом песнику и великом човеку. Ретки су такви и не смеју се заборавити. Сећање на Душка оживела је синергија људи: Мирјане Ђурашевић, Дејана Лучића, Мирослава Сташића, Зорана Рајића, Маје Маринковић, Драгана Стојковића, Саше Јовановића, Саше Пајића, Ивана Миодраговића, Мирослава Богићевића, Богдана Думановића и бројне публике која је уживала певајући Душкове хитове. Музичко вече заокружило је извођење песме „Бијелог дугмета“ чије стихове је Душко написао  1974. године, „Главни јунак једне књиге“. Атмосфера у Библиотеци била је саткана од посебне емоције инспирисане јединственим ликом и делом.

Душко је написао четрдесетак књига, највише поезије. Више од 300 песама преточено је у музичке хитове. Извело их је око 200 извођача међу којима су: „Бијело дугме“, Здравко Чолић, Сеад Мемић Вајта, Јадранка Стојаковић, Арсен Дедић… Истина је: памтићемо Душка по песмама његовим.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ