БАЊА ЗЕЛЕНИЈА ЗА ДВАДЕСЕТ ЈАСЕНА

Аутор:Марина Ст. Јанковић

Општина Врњачка Бања је другу годину за редом партнер у озелењавању урбаних средина у оквиру пројекта „Засади дрво“. Прошле године је посађено 80 садница липе, а ове године, 1. децембра,  посађено је 20 садница јасена на веома атрактивној локацији, на потесу од Панорамског точка према Хотелу „Бреза“. „Засади дрво“ је пројекат најмасовније садње дрвећа са волонтерима. Пре пет година покренуле су га компаније Adria Media Group, која је у међувремену трансформисана у компанију WMG и ДМ дрогерије, заједно са институционалним партнерима.
Слоган пете сезоне гласи „Промени све(с)т“ и илуструје примарни циљ пројекта, а то је промена свести и навика грађана.
Осим пошумљавања, фокус пројекта је и на озелењавању урбаних средина, те је у наредних седам месеци планирана садња нових 200.000 садница и озелењавање осам локација широм Србије.
Основни циљ пројекта „Засади дрво – озелењавање Врњачке Бање“ јесте подизање свести јавности и нивоа информисаности о значају и начинима очувања здраве животне средине и здравља људи.

Председник Ђуровић, Момчило Крстић, директор ЈКП „Бањско зеленило и чистоћа“ и Исидора Бранковић – WMG компанија

Ову акцију подржао је и председник општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић.
– Врњачка Бања је еколошка средина са уређеним пространим парковским површинама и обиљем различитих биљних врста. Данашња садња 20 стабала јасена употпуњује ту причу. Осим што ће ова стабла оплеменити амбијент у непосредној близини бивете Језеро и Панорамског точка, овом акцијом подижемо и свест о значају заштите животне средине. Похвалио бих овај пројекат и иницијативу и организацију компанија WMG и ДМ дрогерије чији је резултат посађених више од 600.000 садница широм Србије и озелењавање 17 градова и општина, рекао је Бобан Ђуровић.

Јасен (Fraxinus) је род листопадних стабала из породице Маслина. Дрво јасена достиже висину до 40 m, дебљину до 1 m у пречнику, а старост – до 25 година.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ