ПОЕТСКО СРЕТЕЊЕ У ОТРОЦИМА

Аутор:Даниел Цоковић

У организацији Удружења „Сачувајмо Отроке“, 15. фебруара, у просторијама Месне заједнице Отроци, одржано је „Поетско Сретење у Отроцима“. Целовечерњи концерт одржао је Ансамбл „Друзја“. Овим програмом мештани Отрока наставили су традицију обележавања Дана државности Републике Србије.

Испред Удружења „Сачувајмо Отроке“ присутне је поздравио Владимир Вукомановић Растегорац, који је том прилико истакао да му је драго да једно овакво Удружење постоји и да посебну драж даје то што овакве манифестације представљају једну врсту традиције која се генерацијама преноси.

– Драго ми је што имамо прилику да овако из даљине поздравимо своје пријатеље из Русије који су чланови Удружења које носи име Александра Невског. Вечерас ћемо имати гостовање Ансамбла „Друзја“ који ће извести одређени број српских и руских песама и на тај начин желимо симболично да обележимо десет година сарадње са руским удружењем. На тај начин покушавамо и ту везу са људима који нису толико просторно и физички близу, али духовно свакако јесу, да одржимо кроз године и кроз ове свечаности у нади да ће нам се ускоро поново придружити на овом месту, рекао је Владимир Вукомановић Растегорац.

    Публика је уживала у нумерама традиционалне руске и српске музике

Иван Лазић, члан Ансамбла „Друзја“ истакао је да за њих велику част представља то што имају могућност да учествују на обележавању десетогодишњице пријатељства између два Удружења и што могу да приреде концерт руске духовне музике.

– Пре десет година упознали смо са једним Удружењем из Санкт Петерсбурга који су нам овде били гости заједно са својим породицама. То је било тако величанствено дружење да смо ми сваке наредне године то дружење наставили одлазећи код њих и они код нас, тако да овим концертом желимо да их поздравимо и да приредимо једно лепо дружење, како за мештане Врњачке Бање и околних села, тако и за њих, а снимке ћемо им послати путем интернета, рекао је Иван Лазић.

Предраг Милетић, који је и окупио Ансамбл „Друзја“ истакао је да су сви чланови носиоци музичких пројеката разних жанрова музике.

– Кроз приватно дружење, настао је мало већи пројекат у виду Ансамбла „Друзја“. Ми изводимо српске и руске традиционалне духовне песме у нашем музичком аранжману и то је оно што ћемо понудити публици и пријатељима из Русије, рекао је Предраг Милетић.

Наступ Ансамбла „Друзја“ је изазвао велику пажњу и одушевљење публике која није штедела аплауз. Мештани Отрока наставиће и у будућности да поштују традицију обележавањем Сретењских сусретања.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ