КАМЕРЕ У СЛУЖБИ ТУРИСТИЧКЕ ПРОМОЦИЈЕ

Аутор:Весна Ђорђевић

Врњачка Бања је још једном оборила све рекорде посећености током Сретења и празничних нерадних дана. Мини одмор пратило је лепо пролећно време, а ова комбинација донела је нашем месту реке туриста. Они који су били спречени да дођу лично, могли су дешавања у српској краљици туризма да прате путем камера уживо.

На званичном сајту Туристичке организације Врњачка Бања однедавно може се пронаћи одељак где се могу уживо пратити камере са више локација у Врњачкој Бањи и околини. Први стаклени видиковац у Србији, водопад, панорамски точак, Трг културе и Променада на још три локације, Извор „Језеро“, Зооврт Врњци– све ове тачке покривене су камерама, а ускоро ће добити и појачање.

– Жеља нам је била да постојећу инфраструктуру са којом је газдовала СБ „Меркур“ преузме Туристичка организација како бисмо овим пројектом дали још једну вредност Врњачкој Бањи. Мислим да смо у томе и успели са првих десет камера које смо оживели, а убрзо ћемо додати и четири нове – две панорамске на Гочу, једна на телевизијском релеју, друга на ски стази, које ће бити покретне, покриваће 360 степени и пратити, рецимо, слетање авиона на Аеродрому „Лађевци“, односно долaзак туриста гондолом на планину, каже директор ТО Врњачка Бања, Иван Трифуновић, уз напомену да је ће комплетна инфраструктура Гоча бити покривена камера када једну добијe и „Гочки ранч“ и школа јахања који су у плану.

Како би све најатрактивније и туристима најзанимљивије врњачке тачке биле покривене камерама уживо, две ће покривати нулту бањску зону, односно Централни парк, једна са Термоминералног купатилу и друга која ће гледати на њега. Камерама ће бити покривени и базени и „врњачко море“, односно Аква парк „Рај“.

– Жеља нам је да омогућимо слике уживо и са наших извора, а тиме би онда била покривена комплетна туристичка инфраструктура. На тај начин бисмо гостима који су у недоумици када доћи, омогућили комплетан увид и јасну слику у то да је Бања спремна да прими туристе и да прати трендове. Надам се, такође, да ћемо на овај начин допринети и убрзати њихов долазак, додаје Трифуновић уз напомену да ће Туристичка убрзо оживети и инфо-табле.

Камере уживо можете пратити на званичном youtube каналу Туристичке организације Врњачка Бања.

Камере су повезане и са још једном новином Туристичке организације – то је апликација Врњачка Бања индекс на којој се може наћи много занимљивости. Поред оних основних о самим туристичким атракцијама и знаменитостима, на апликацији се налази и календар дешавања (све манифестације и догађаји који су планирани за 2024) и одељак са вестима.

– Сходно времену у коме живимо и потребама модерног госта, Туристичка организација је преуредила и апликацију и додала неке нове „справице“.  Мислим пре свега на ТАГ – „FastReview“ који ће чекати туристе у Инфо центру, Амфитеатру и још неким ударним локацијама како би посетиоци уз помоћ телефона могли на најлакши и најбржи начин да дођу до свих жељених информација везаних за боравак у Врњачкој Бањи, објашњава директор Туристичке.

Апликација је доступна и за андроид и за ајфон кориснике, а сви линкови могу се наћи на друштвеним мрежама Туристичке организације.

Туристичка је одрадила и комплетан нови промо материјал са QR cod-овима.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ