НА ЗАЈЕДНИЧКОМ ЗАДАТКУ: ПОДИЗАЊЕ НИВОА ТУРИЗМА

Аутор:Марина Ст. Јанковић

Заменик председника општине Иван Џатић и директор Туристичке организације Врњачке Бање Иван Трифуновић састали су се са Маријом Лабовић, директорком Туристичке организације Србије. Била је то прилика да резимирају остварени резултати као и да се трасира пут сарадње на заједничком задатку, подизању нивоа туризма.

Туристичка понуда Врњачке Бање биће обогаћена новим садржајима са циљем да се продужи боравак госта. Марија Лабовић истакла важност континуираног улагања у туристичку инфраструктуру уз сагледавање свих инвестиција из угла одрживости.

– Имали смо изузетно квалитетан састанак, циљ нам је био да се осврнемо на све оно што смо до сада урадили, али и да видимо како ту нашу сарадњу можемо додатно да унапредимо и да прођемо кроз план активности за ову годину, када је промоција Бање у питању. Врњачка Бања је изузетно значајна туристичка дестинација у Србији која генерише велики број ноћења и долазака туриста. У самом је врху по броју долазака и ноћења туриста и ми сматрамо да тако треба и да остане, као и да постоји још простора за даље унапређење. Пуно тога је урађено у Врњачкој Бањи, пуно додатних садржаја за туристе је организовано, што додатно повећава квалитет туристичке понуде Врњачке Бање и то треба на прави начин пренети туристима како би знали да могу квалитетно и садржајно да проведу одмор овде.

Потрудићемо се да и у наредном периоду наша сарадња буде добра, да пуно више размењујемо наших материјала које ћемо објављивати кроз промотивне кампање, јер Врњачка Бања јесте део свих промотивних кампања Туристичке организације Србије, а заједничким активностима можемо да дођемо до још већег броја потенцијалних туриста, изјавила је Марија Лабовић, директорка Туристичке организације Србије.

– Желим да изразим велико задовољство што смо данас имали прилику за изузетно конструктиван разговор. Разматрали смо стратегију развоја туризма, како на националном нивоу, а уједно и где Врњачка Бања види себе у оквиру националне стратегије. Констатовали смо да ће 2027. година бити заиста кључна, тада ће се одржати EXPO. Врњачка Бања ће такође као туристичка дестинација узети учешће и сигуран сам да ћемо ми одрадити велики део посла да будемо примећени и на једној таквој манифестацији где ћемо ми као Србија показати наше привредне потенцијале, али и туристичке потенцијале. Оно што је евидентно последњих година, раст прихода од туризма је све већи, велико је учешће у друштвеном бруто производу и у наредном периоду, сигуран сам да ће се тако и наставити.

Кад је у питању развој Врњачке Бање, ми делујемо у различитим правцима, у неколико сегмената. Присутни смо у медијима са националном фреквенцијом, присуствујемо многим сајмовима, како у држави, тако и ван наших граница. На Сајму туризма у Београду смо имали запажено учешће заједно са привредом Врњачке Бање. Након тога учествовали смо у Бањалуци, а пре неколико дана представили смо се у Софији. Желимо да проширимо наша тржишта, Врњачка Бања живи од гостију и циљ нам је да ти гости кад дођу у Врњачку Бању проведу што већи број дана и да нам се поново врате. Једна од битних ствари јесте да ћемо у наредном периоду вршити одређена улагања у спортску инфраструктуру што ће имати за крајњу последицу повећање броја гостију који ће доћи у Врњачку Бању. У току је припрема за изградњу још једног фудбалског терена на потезу Врњци, расписана је набавка за изградњу балон хале што ће омогућити да спортске екипе дођу на припреме у Врњачку Бању. Једноставно, боримо се за сваког госта.

У наредном периоду трудићемо се да у свакој години имамо неку нову атракцију. При крају је завршетак „Тунела“. Најзначајнија инвестиција која очекује нашу локалну самоуправу је изградња Гондоле. Промениће изглед Врњачке Бање и сигуран сам да ћемо постати дестинација о којој ће се причати не само у границама наше државе него и ван ње, рекао нам је Иван Џатић, заменик председника општине.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ