НОВЕ САДНИЦЕ ЛИПЕ У ДВОРИШТУ ОШ „МЛАДОСТ“ У ВРЊЦИМА

Аутор:Весна Ђорђевић

Почетком марта у ОШ „Младост“ у Врњцима кренуле су активности на уређењу дворишта. Поред редовних радова, засађене су и нове саднице, а у овај посао укључили су се и ученици VIII разреда.

– Променом правилника о друштвено-корисном раду који више није у казаној форми за ученике са којима се врши појачан васпитни рад (који крше дисциплину и правила понашања), већ је конципиран тако да обухвата све ђаке, добили смо прилику за разновесне активности које су веома значајне за њих. Нашем позиву одазвали су се ученици који су вредно и квалитетно радили. Они су добили задатке које су испунили са максималном оценом, каже Игор Дрманац, директор школе.

Засађено је осам стабала липе и једно црвеног храста чиме је настављена традиција по којој је школа позната још од настанка 1939. године.

– Саднице смо набавили у расаднику у Великом Шиљеговцу, а ученици радом око њих показали да стасавају у вредне и одговорне људе што иначе и јесте сврха друштвено-корисног рада. Све што се деци саветодавно каже, они прихвате и јако лепо имплементирају и неретко одраде и боље од одраслих.  Родитељи често кажу „дете то код куће никад није радило“, а школа тиме потврђује да има веома значајну васпитну улогу, с поносом закључује  директор.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ