ОДРЖАН „1. ВРЊАЧКА БАЊА МАРАТОН“

Аутор:Даниел Цоковић

Спортско удружење „Трчи трчи“ из Бачке Паланке у сарадњи са Општином Врњачка Бања, 30. марта организовало је „1. Врњачка Бања Маратон“. Старт трке је био код познатог врњачког „Врапца“, а кружна стаза била је дужине 2км.

Такмичари су трчали Централним врњачким парком и слободно се може рећи да је то био један од најлепших маратонских кругова у Србији, али и шире. Учесници из различитих клубова и спортских удружења имали су избор трка за надметање у следећим категоријама: Фун трка од 2км, Трка на 10км чији је временски лимит 90 минута, Трка на 42км чији је временски лимит 360 минута и Трка нордијског ходања на 10км временског лимита од 150 минута.

    Маратонци на врњачким улицама

Владимир Булајић, председник Спортског удружења „Трчи трчи“, захвалио се Општини Врњачка Бања на прилици коју је добио за промоцију Маратона у „краљици бањског туризма“, али  и на помоћи око саме организације такмичења.

– Маратонци и уопштено сви тркачи воле да трче по лепим местима и воле да путују. Тако да смо дошли на идеју да направимо везу између туризма који нуди Врњачка Бања и маратонског и тркачког туризма. Желели смо да видимо да ли ће се један овакав догађај допасти како Врњачкој Бањи, тако и маратонцима, како би ова манифестација имала могућност да се развије и да постане дугорочна. Када смо се одлучили за Врњачку Бању, одмах смо увидели да има капацитет за кружну и маратонску трку у парку. Захвални смо на прилици што смо могли да трчимо у једном од најлепших паркова Србије и надам се да ћемо у будућности моћи да направимо још бољу причу са већим бројем тркача, бољом организацијом и са проширењем стазе и на врњачке улице, истакао је Владимир Булајић.

Преко 200 такмичара се надметало на „1. Врњачка Бања Маратону“ из свих крајева Србије, а највише их је било из Београда и Пожаревца. Учесницима који нису успели да заврше трку од 42км, а који су истрчали више од 21км, признат је полумаратонски резултат и добили су финишерску медаљу. На стази из превентивних разлога такмичарима је обезбеђена медицинска помоћ, а мерење времена и резултата вршило се електронским путем. Победници су проглашени за прва три места у мушкој и женској категорији на свим тркама.

У мушкој конкуренцији у маратонској трци од 42км, прва три места заузели су Бојан Савић, Драган Младеновић и Владимир Миловановић, док су у женској конкуренцији најбоље биле Ивана Матовић, Јелена Јонић и Сузана Шустер Радивојевић.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ