ОЗВАНИЧЕНА САРАДЊА ШКОЛА ИЗ ОХРИДА И ВРЊАЧКЕ БАЊЕ

Аутор:Весна Ђорђевић

Угоститељско-туристичка школа из Врњачке Бање потписала је 29. марта уговор о сарадњи са средњом стручном школом за угоститељство и туризам из Охрида – Регионалним центром „Ванчо Питошески“. Сарадња предвиђа размену ученика и наставника, реализацију практичне наставе, упознавање нове културе и обичаја, а директорка Јелена Чеперковић наглашава да је врњачка школа овим заокружила свој пројекат „Отворени Балкан“.

– Очекујемо да ће ова сарадња донети велике бенефите за обе школе. Договорили смо размену ученика који ће у Охриду, односно Врњачкој Бањи реализовати део практичне наставе и добити прилику да упознају бањски, односно језерски туризам. Школа из Врњачке Бање је на гласу као школа која образује добре стручњаке, наоружане практичним и теоријским знањима. Исто важи и за школу из Охрида, зато верујем да смо нашли равноправне партнере, каже Маријан Радески, директор РЦСОО„Ванчо Питошески“.

Након потписивања споразума, гости из Охрида обишли су школску зграду, али и Дом у коме ће бити смештени ученици из Охрида током боравка у Бањи, школски ресторан и Посластичарницу „Беба“ у изградњи.

– За непуних месец дана ово је други уговор за нашу школу. После Будве, сада је реч о Охриду, а циљ нам је да ученике пошаљемо друге занимљиве туристичке дестинације, да упознају чари приморског и језерског туризма, да упознају друге средине, културе, кухиње, обичаје, а да учећи нешто ново имају прилику и да се одморе и уживају. Већ у јуну двадесет наших најбољих ученика добиће прилику да посете Охрид, да реализују део практичне наставе и да склопе нова познанства и пријатељства, рекла нам је директорка УТШ, Јелена Чеперковић.

Да врњачкој Угоститељско-туристићкој школи не недостају идеје и иницијативе, сведочи и податак да ће захваљујући доброј сарадњи са Амбасадом Турске у Београду, група ђака (који су чланови фолклорних друштава) боравити у турском граду Једрене овог лета.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ