ДАН ДЕЧЈЕ КЊИГЕ ОБЕЛЕЖЕН У ВРЊАЧКОЈ БИБЛИОТЕЦИ

Аутор:Даниел Цоковић

Поводом 2. априла, Међународног дана дечје књиге, Дечје одељење Народне библиотеке „Др Душан Радић“, посетили су малишани 2. старије групе Предшколске установе „Радост“ у пратњи васпитачице Марине Тошић.

Мирјана Миленковић малишанима је прочитала две бајке од Ханс Кристијан Андерсена, након чега су деца прелистала и друге књиге из фонда врњачке Библиотеке, како би им се развила љубав према књизи од најранијег периода. Предшколцима се веома свидео боравак у Библиотеци, а највећу радост и осмех на лице им је донело то што су имали могућност да обоје неке од јунака из прочитаних бајки.

Када су Алберта Ајнштајна упитали како учинити децу паметнијом, он је одговорио: „Ако желите да вам деца буду паметна, читајте им бајке. Ако хоћете да буду још паметнија, читајте им још више бајки“. Неке од најлепших бајки на свету уз које су стасавале и стасавају генерације деце широм света, написао је чувени дански писац Ханс Кристијан Андерсен. Зато је баш његов рођендан, 2. април, изабран за празник дечје књижевности, који се у свету обележава од 1967. године.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ