МИСТЕР ТУРИЗМА И КУЛТУРЕ СВЕТА И СВЕТСКИ ФОТОМОДЕЛ СУ ВРЊЧАНИ

Аутор:Весна Ђорђевић

Млади Врњчанин, Страхиња Ивковић званични је Мистер туризма и културе света за 2023. Ову ласкаву титулу понео је на престижном такмичењу које је организовано у Анталији у Турској, где је титулу Светског фотомодела понео и Богдан Максић. Да се Врњачка Бања поноси успехом ових момака и да ће им и надаље бити подршка истакао је председник Општине, Бобан Ђуровић током званичног пријема организованог 5. априла у кабинету председника у част њиховог успеха.

    Страхиња Ивковић, Драган Богдановић, Богдан Максић

Захваљујући Страхињи, Србија се вратила на ово такмичење после четврт века, а он је заједно са Богданом у Србију и Врњачку Бању донео тачно осам награда и титула.

– Очекивали смо бар једну награду, али не и главну с обзиром да је конкуренција била јако велика и да су све државе, њих 75, имале по два кандидата. Ипак, прошли смо изузетно добро, тако да смо презадовољни и поносни на наше представнике, каже Драган Богдановић, извршни директор Kids fashion week, куће која је организовала онлајн пријаву за такмичење и истиче да је наша екипа стигла до Турске захваљујући Министарству за равномерни регионални развој, Туристичкој организацији и Општини Врњачка Бања.

Поред титуле Мистер туризма и културе света, Страхиња је понео и титулу Мистер Балкана, а освојио је и награде за најбоље вечерње одело и за најбољи купаћи костим.

– С  обзиром да је ово моје прво такмичење, нисам очекивао оволико награда, скромно је рекао Страхиња, али каже да му изузетно пријају честитке које пристижу са свих страна, те да ће наставити овим путем.

Богдан Максић је пут Анталије кренуо у својству преводиоца, а завршио као светски модел.

– Пошао сам као подршка и преводилац. Нико није очекивао да ћу бити укључен у такмичење, а још мање да ћу добити награду. Ипак, све је прошло најбоље могуће, а уз честитке сада ми износе и много понуда и планова везаних за моделинг. Знам само да све изузетно прија и да ћу наставити да се трудим и дајем најбоље од себе, каже Богдан који је пре такмичења са оцем радио као аутомеханичар и пред којим је велика промена.

Мистери Страхиња и Богдан већ су почели припреме за наредна такмичења с обзиром да су добили позиве за учешће у Вијетнаму и Барселони. У Кану ће им бити уручене награде за најбољи резултат једне земље на светском такмичењу.

– Желим вам много успеха у будућности и још много награда, али и да закључите добре професионалне уговоре. Врњачка Бања се поноси свим младим талентима, али су јако битни и људи попут Богдановића који носе идеје са пуно ентузијазма и реализују овакве успешне приче. Ја само могу да обећам да ће Општина стати уз све наше таленте, да ће бити ту да помогне и подржи на сваки могући начин и да се, као и данас, радујемо вашим успесима, нагласио је Бобан Ђуровић.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ