„МЛАДИ ДОПРИНОСЕ РУРАЛНОМ ТУРИЗМУ“

Аутор:Даниел Цоковић

Центру за децу и омладину Врњачка Бања, који је поднео предлог пројекта од јавног интереса на конкурсу Општине Врњачка Бања, одобрена су средства за суфинансирање пројекта „Млади доприносе руралном туризму“.

Пројекат ће се спроводити са младима у руралним подручјима Општине Врњачка Бања, а као почетне активности предвиђене су обуке за ученике 8. разреда ОШ „Бранко Радичевић“ Вранеши из сва три школска места. Споразум о сарадњи на пројекту су потписали председница Центра за децу и омладину Валентина Крстић и директор школе Срећко Ваљар, који је за сарадника на пројекту испред школе одредио координатора Ученичког парламента Александру Главчић.

Првом обуком на тему „Улога манифестација за развој руралног туризма“ са ученицима 8. разреда ОШ „Бранко Радичевић“ у школском месту у Грачацу 18. априла, почела је реализација пројекта „Млади доприносе руралном туризму“. Водитељ обуке је била Татјана Радић Милутиновић. а сарадник испред Ученичког парламента Александра Главчић.

Друга обука за ученике 8.разреда у школском месту у Вранешима одржана је на тему „Појам и услови за развој туризма у руралним подручјима“, а обуку је одржала туризмолог Соња Смоловић.

Трећа обука на тему „Утицаји животне средине на развој руралног туризма“ одржана је школи у Подунавцима за ученике 8. разреда. Обуку је одржала Гордана Родић, дипломирани хемичар и председница еколошког удружења из Трстеника „Моравски орашак“.

Ученици су током наведених обука били веома мотивисани и интерактивни, посебно млади из Грачаца, који су се са водитељком обуке договорили да заједно припреме манифестацију и реализују је до краја школске године.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ