СРЦЕМ ЗА ГОЧ

Аутор:Весна Ђорђевић

Видиковац код репетитора на Гочу оживео је и ове Цветне недеље захваљујући Колу српских сестара Врњачка Бања и Јавном предузећу „Шуме Гоч“ који су предпоследњег априлског дана организовали традиционалну акцију пошумљавања „Срцем за Гоч“. Акција пошумљавања покренута је пре три године са жељом да се најмлађи едукују, да науче да природа човеку не дугује ништа, а човек природи све, и да се на овај начин обележи Дан шума, почетак пролећа и буђење новог живота.

– Желим да искажем дубоку захвалност свим родитељима деце који су се одазвали позиву јер се тако најмлађи уче да чувају и воле природу, да се друже и бар накратко одвоје од мобилних телефона. Школска деца и деца из предшколске установе нису овај пут са нама јер смо усред распуста, али је акција успела захваљујући лепом времену, нашим пријатељима из „Шума Гоч“ и свима који су нам се придружили. Са нама су из године у годину и чланови Удружења родитеља деце са посебним потребама што нас чини поноснима, каже Хилда Живковић, председница Кола српских сестара Врњачка Бања.

    Невена, Нева, Луна и Хана саде своје дрво

Радници Јавног предузећа за газдовање заштитним шумама „Шуме Гоч“ припремили су терен за садњу, а малишани који су дошли „наоружани“ алаткама за рад, имали су задатак да добијене младице црног бора што боље припреме за опстанак на суровом терену који је специфичан у области репетитора. Сви учесници понели су и беџ у облику срца са логом манифестације, али су добили по један и за сваку садницу у облику шишарке на коју су уписали своје име и привезали га за засађено стабло. На овај начин, моћи ће са родитељима из године у годину да обилазе „своје“ дрво и прате његов пут у висине.

– Сви љубитељи природе који су били у могућности довели су данас децу да подрже ову акцију и дају допринос у садњи 400 садница црног бора колико су овај пут припремили радници „Шуме Гоч“. На истој смо локацији као и претходне три године, а оно што нас данас посебно радује јесте чињеница да имамо јако добар пријем од прошле године, да су саднице које смо тада засадили опстале, а деца су чак пронашла и беџеве са именима што им пуно значи, рекао је Ивица Лазаревић, директор ЈП „Шуме Гоч“ по обављеном послу.

Након садње сви учесници ове еколошко-хуманитарне акције прешли су на локацију на Лисачи код шумске кућице где су „Шуме Гоч“ припремиле послужење уз логорску ватру.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ