ОСНОВНА ШКОЛА „БАНЕ МИЛЕНКОВИЋ“ НОВО СЕЛО ОБЕЛЕЖИЛА ДАН ШКОЛЕ

Аутор:Даниел Цоковић

Пригодним програмом, ученици, наставници и руководство Основне школе „Бане Миленковић“ из Новог Села, 16. маја, обележили су Дан школе и свој 129. рођендан. Ове године Дан школе прославио се дан касније него иначе из оправданих разлога.

Свечаности су присуствовали председник Општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић, заменик председника Општине, Иван Џатић, директори јавних установа и предузећа, многобројни гости, међу којима су чланови колектива, директори других образовних установа, родитељи, ученици и мештани.

Након што је Анастасија Савовић, ученица 8. разреда, кроз песму отворила програм, уследила је презентација која је приказала пројекте који су одрађени у оквиру школе током последњих пар година, али и најуспешније такмичаре и ученике школе. Презентацију је припремила Тијана Атанасковић, задужена за област маркетинга у школи.

    Награђени учитељи и наставници школе

Директор школе, Александар Цветљанин, похвалио је ученике и наставнике који су остварили успех на општинском, окружном и републичком такмичењу. У школу је са разних такмичења стигло 98 диплома, укупно 42 ученика су награђена, а од тога су 15 награда са највишег нивоа, републичког такмичења.

– Желим да прво деци честитам Дан школе, свим својим колегама, радницима ове школе који раде за добробит деце, честитам рођендан наше школе. У презентацији је виђен пређашњи рад и труд свих нас, почев од менаџмента па до свих запослених у школи како би деци овде било лепо. Најбитније је да са осмехом дођу у школу и са осмехом да се врате из школе својим кућама. Жеља нам је да школа буде базирана на другарској основи, да се деца друже смеју и воле. Да ли ће научити да буду на највишем нивоу такмичења или ће бити просечни ђаци, то тренутно није ни битно, битно је да буду добри људи и да сутрадан оно што они воле да пренесу на своју децу, на нека наредна покољења која ће исто да долазе  у ову школу, поручио је Цветљанин.

    Директор школе Александар Цветљанин се обраћа присутнима

Председник Општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић, изразио је своје задовољство присуством на приредби организованој поводом Дана школе која је у свом дугом постојању изнедрила многе значајне људе.

– У историјату ове школе чули смо колико она дуго постоји и колико се обогатила. Оно што је најбитније и што је по мени највећи успех поред свих диплома и заслуга, то је повећање броја деце у овој школи. У презентацији школе представљено је кроз филм илустровано оно што се радило последњих пар година, где смо заједничким снагама се трудили да улешамо амбијент за нашу децу, али и за све оне који раде у овој школи, посебно да напоменем оне који не носе дневник, и који су битан део заједнице и за образовање наше деце. Дан школе је лепа прилика да се захвалимо свима који су освојили награде, поготово деци али и наставницима и учитељима који су дали велики допринос у њиховом образовању, креирању њихових амбиција да учествују на такмичењима и да доносе награде. Посебна захвалност иде и родитељима, зато што ипак све потиче из куће, иако је у школи темељ образовања, истакао је Ђуровић.

    Бобан Ђуровић говори о значају улагања у образовање

Ђуровић је поручио да ће се наставити са улагањем у образовање, јер су деца наша будућност, а школе места где се та будућност обликује.

– Данас имамо уређене подове који су били јако лоши, тоалете, четири нове учионице, имамо оно што је тиштило све родитеље, то је једносменски рад са новим клупама, инвентаром, имамо завршену спортску халу, урађено грејање, простор, пут и паркиралиште које нажалост није довољно, тако да ћемо морати да радимо на томе. Оваква ситуација је резултат енергије и жеље приватног сектора, људи који раде у школи, директора као руководиоца и нас из локалне самоуправе који смо дали велики допринос да се реализују многи пројекти, рекао је Бобан Ђуровић.

Ђак генерације Основне школе „Бане Миленковић“ из Новог Села је Милена Брђанин која је наступила на три републичка такмичења из три различита предмета. У историји школства Општине Врњачка Бања то се није десило ниједном. Из физике је освојила трећу награду, а из математике другу.

Основна школа „Бане Миленковић“ из Новог Села основана је 1895. године, а данашње име носи од 1960. године по истоименом првоборцу Народно ослободилачког рата. Данас матичну школу у Новом Селу похађа 270 ученика, а издвојено одељење у Рсовцима 3 ученика, школа броји 50 запослених радника и представља школу са највише ученика у Србији када су сеоска подручја у питању.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ