ИЗЛОЖБА ЦРТЕЖА МАЈЕ ПОЉАК ПЕТРОВИЋ

Аутор:Марина Ст. Јанковић

Салон врњачке Библиотеке од 5. јуна краси поставка цртежа Маје Пољак Петровић, наше суграђанке. Уверљиви визуелни прикази обухватају период од двадесет година са мотивима који су везани за природу и биљке са нашег поднебља.

– Чичак, булка… мотиви су којима се ја враћам у континуитету, са различитим приступима. Овде су изложени цртежи из различитих фаза, у једном распону од фигурације до апстракције, од неких момената који су веома интимни, који су рађени у сумрак, до неких студијских цртежа где ја издвајам фрагменте биљака, рекла нам је Маја Пољак Петровић.

Маја Пољак Петровић (1977.) дипломирала на сликарском одсеку Факултета ликовних уметности у Београду, у класи проф. Гордана Николића. Редовни члан УЛУС-а од 2006. год. У статусу самосталног уметника од 2021. године. Излагала самостално више пута као и на великом броју групних изложби у Србији и иностранству: Грчкој, Великој Британији, Бахраину, Египту, Шпанији, Немачкој. Излагала самостално на Сајму уметности  у Уједињеним Арапским Емиратима. Вредна пажње су Мајина достигнућа, бројне престижне награде у земљи и иностранству.

Према речима Здравка Вучинића „очито је да је Маја Пољак Петровић остварила компактно и комплексно дело. Оно плени саокруженом, узорно сазданом, стилском и ликовном оптиком, надасве, зрелошћу израза, чији се надахнути домашаји смештају у престижне токове новије српске уметности.“

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ