„ЗАЈЕДНО ЗА ХУМАНОСТ“

Аутор:Даниел Цоковић

Кроз интеринституционалну сарадњу  између Основне школе „Младост“ Врњци и Центра за социјални рад Врњачка Бања, спроведена је хуманитарна акција под називом „Заједно за хуманост“. Акцијом су прикупљена разна средства за личну хигијену.

Акција је покренута од стране актива природне групе предмета ОШ „Младост“ из Врњаца како би се подигла свест и код деце и код људи у циљу пружања помоћи онима којима је најнеопходнија.

– У “Недељи сећања и заједништва“ која је обележена у периоду од 7. до 10. маја покренули смо једну хуманитарну акцију заједно са Центром за социјални рад где смо прикупљали средства за личну хигијену. Та хуманитарна акција је мало и продужена због могућности да се одазове већи број родитеља и да бисмо прикупили довољно средстава. Од средстава за личну хигијену прикупили смо сапуне ,шампоне, купке, убрусе, влажне марамице, папирне марамице, четкице итд. То су средства која су неопходна угроженим категоријама становништва и у договору са представницима Центра за социјални рад биће прослеђена свим циљаним угроженим групама. Искористила бих прилику да се захвалим родитељима који су се максимално одазвали и показали велико интересовање, ученицима школе, комплетном наставном и ненаставном особљу који су помогли да се хуманитарна акција реализује на најбољи могући начин, као и Центру за социјални рад на веома успешној сарадњи, рекла је Јелена Чолић, наставница хемије ОШ „Младост“ Врњци.

    Хуманост и заједништво је оно што спаја људе и децу

Сандра Николенџић, директорка Центра за социјални рад Врњачка Бања, истакла је да су овакве али и све остале хуманитарне акције веома битне, поготово за младе људе који у њима учествују.

–  У оваквим акцијама најбитније је стварање једне врсте емпатије према другим људима која треба да се побуди код ученика и деце. Мислим да је то и битнији циљ него сама чињеница да су деца прикупљала средства која ће ићи у руке оним корисницима Центра за социјални рад којима је то најнеопходније, указала је Сандра Николенџић.

Иако је мала школа, ОШ „Младост“ Врњци је позната по многим хуманитарним активностима које ученици ове школе спроводе са својим наставницима, а са том праксом наставиће се и у будућности.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ