РЕПРОДУКТИВНО ЗДРАВЉЕ У СЛУЖБИ МЛАДИХ

Аутор:Весна Ђорђевић

Репродуктивно здравље у служби младих и HPV вакцине били су тема предавања које су, у оквиру традиционално добре сарадње између Дома здравља „Др Никола Џамић“ и Гимназије Врњачка Бања, ученицима I и II године одржале 5. јуна    гинеколог, др Весна Малићанин и педијатар, др Јелена Дишовић.

– Наш Дом здравља има изузетну сарадњу са свим основним и средњим школама на територији Општине Врњачка Бања, а ово је једно у низу предавања које ми одржавамо. Осмислили смо један школски час, а то је довољно да им пренесемо све што желимо, али оставља времена и за питања како би разрешили све дилеме које имају, да појаснимо све недоумице и да им приближимо важне ствари за овај узраст. Млади већину дилема покушавају да реше уз помоћ гугла, а наш став је да праву информацију треба да да струка, каже др Весна Малићанин, директорка врњачког Дома здравља.

Оваква предавања крећу од основношколског узраста. На основу препоруке ресорног Министарства, предавања на тему репродуктивног здравља у врњачким школама др Весна Малићанин и др Светлана Чеперковић почеле су да држе још пре десет година.

– Гимназија има различите модуле кроз изборне програме, а један од њих је и „Здравље и спорт“. Наше колеге раде са ђацима на ове теме, међутим, сарадња са Домом здравља нам је јако битна да из угла лекара, стручњака добијемо повратне информације, објашњава директорка Гимназије уз опаску, да поред едукације ученика, треба размишљати и о радионицама за родитеље.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ