КОМЕДИЈА „НА ТРАГУ“ НА СЦЕНИ ВРЊАЧКОГ БИОСКОПА

Аутор:Марина Ст. Јанковић

На сцени врњачког Биоскопа, 3. јуна одиграна је представа Краљевачког позоришта „На трагу“. Текст представе написао је глумац Никола Милојевић. Режију потписује Александар Лукач, сценографију Ана Колбјанова, костимографију Јелена Јањатовић, сценски покрет Миодраг Крчмарик, композитор је Никола Драговић. У представи играју: Милош Крстовић, Светлана Миленковић, Предраг Павловић, Чедомир Штајн, Биљана Талић, Аврам Цветковић, Зоран Милић и Милан Столић.

На трагу је представа која говори о позоришном свету иза сцене, о свему што публика не види док представа настаје. Учесници у позоришном чину суочавају се са сопственим слабостима, страстима, опсесијама и надахнућима. Публика је актере наградила бурним аплаузом.

О амбијенту представе Никола Милојевић је рекао: „Оно што публика на крају у позоришту види је представа, а оно што до ње доводи, кроз шта се до ње пролази, ко су људи који иза ње стоје, та кључаоница кроз коју се појављује један узаврели друштвени, културолошки, психолошки узорак, заправо је амбијент ове представе, у коме се кроз припрему Шекспировог „Хамлета“, одвија клупко најдубљих фрустрација, ишчашења у комуникацији, у односима и што је најважније, мука једног прочишћеног, преданог духа, о чију главу и душу се све то обија. Иза несхваћености, бахатости, подношења и везаних руку спрам тортуре, крије се позив ове представе на промишљања, и ако заједно останемо на трагу онога што би та промишљања собом доносила, онда ћемо, можда, из позоришне сале изаћи за мрвицу освешћенији него што смо били када смо у њу улазили.“
„Не претендујући да знамо истину, ми са публиком делимо радост игре. А ако случајно набасамо и на истину, бићемо захвални можда и више него сама публика јер нашој егзистенцији даје барем неки смисао, јер се нисмо залуд играли.“ – каже Александар Лукач.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ