ОБЕЛЕЖЕН ДАН МУП-А И ДАН ПОЛИЦИЈЕ

Аутор:Даниел Цоковић

Поводом обележавања Дана Министарства унутрашњих послова, крсне славе и Дана полиције, 26. јуна у врњачком парку код Јапанског врта одржана је смотра материјално-техничких средстава и опреме којима располажу припадници Полицијске установе у Краљеву, Одреда Жандармерије у Краљеву и Одељења за ванредне ситуације. Грађани и деца имали су прилику да виде полицијске аутомобиле, део опреме, али и службене псе.

   Представници ПС Врњачка Бања и Одреда Жандармерије из Краљева са Гораном Грујићем

Горан Грујић, заменик начелника ПУ Краљево, захвалио се суграђанима на поверењу које им је указано и поручио да им оно и те како значи. Додао је да ће Министарство унутрашњих послова Србије у наредном периоду наставити са промотивним активностима у циљу јачања поверења грађана у полицију.

– Желим да за нас овај значајан дан обележимо и прославимо заједно са нашим суграђанима, а посебно са најмлађима који су дошли да упознају своје полицајце који су ту да их чувају, штите и превасходно брину о њиховој безбедности. Наши малишани ће моћи да виде материјално-техничка средства, делове униформе, опрему коју полицајци користе у свакодневном раду, службене псе и одређена возила за специјалне и посебне намене које користе припадници Жандармерије и Сектора за ванредне ситуације. Приликом дружења са најмлађима едукујемо их и преносимо им да морају бити обазриви и опрезни, да морају водити рачуна када учествују у саобраћају и прелазе улицу, да смо ми ту због њих у сваком тренутку и да могу имати поверења у нас, поручио је Горан Грујић.

Овом приликом раздрагани малишани могли су и да се провозају полицијским возилима и квадовима, да укључе ротацију и сирену, да испробају зип-лајн, помазе полицијског пса, као и да се ближе упознају са позивом полицајца, жандарма или ватрогасца.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ