„SERBIA EPIC SERIES“ У ВРЊАЧКОЈ БАЊИ

Аутор:Даниел Цоковић

„Serbia Epic Hormann Врњачка Бања 2024“ донео је епски викенд 8 и 9. јуна у Врњачкој Бањи, у оквиру ког су одржани Trail и MTB маратони. Покровитељи манифестације у оквиру које су трке стартовале са Трга културе су Општина Врњачка Бања и Туристичка организација Врњачка Бања, а спонзори Хотел „Фонтана“, Хотел „Пегаз“, Хотел „Цептер“, као и Хорман, Шкода, Каприоло.

У суботу 8. јуна организоване су трке планинског бициклизма у категоријама MTB, E-MTB и Gravel трке на 32 и 54 km. Недеља је била резервисана за планинско трчање и Trail трке на 8, 15 и 20 km у оквиру којих је висинска разлика достизала и до 40 метара.

    Старт трке „trail“ тркача

Немања Вајс, директор „Serbia Epic-a“ истакао је да су веома захвални Општини Врњачка Бања на могућности да други пут одрже такмичење у месту које представља „Рај“ за вид манифестације као што је „Serbia Epic“ која развија спортски туризам.

– Врњачка Бања као једна од краљица туризма у Србији са смештајним капацитетима и самим положајем пружа могућности које ретко које друго место може да пружи. У једном развијеном бањском туристичком центру сте, а планина Гоч је на 15 до 20 минута вожње бициклом. Оно што нас посебно радује јесте да оног момента када Гондола буде готова ми имамо спремних пар стаза што ће додатно отворити Врњачку Бању поготово страним туристима, Холанђанима, Немцима, Италијанима који стварно воле тај вид туризма, да седну у Гондолу, да се извезу на врх планине, и да се спуштају и уживају у пределима Гоча. Ја се надам да ћемо наредних пар година бити у Врњачкој Бањи  и да ћемо свакако Врњачку Бању сврстати на светску мапу бициклизма. План је да ово такмичење постане традиционално, радићемо на трасирању нових стаза око језера и ски стазе и проширивању постојећих стаза на Гочу како би све туристичке атракције планине Гоч уврстили на мапу „Serbia Epic-a“  и да те стазе остану обележене, трасиране и да то буде додатни туристички садржај Врњачке Бање, рекао је Немања Вајс.

    „Serbia Epic“ у Врњачкој Бањи

Учешће на овогодишњем „Serbia Epic-a“ узело је око триста такмичара из Србије, Босне и Херцеговине, Северне Македоније, Мађарске , од тога 170 “trail“ тркача и 130 бициклиста.  а доста такмичара је било из Врњачке Бање  и Краљева. У категорији E-MTB, односно електрични бицикли пријављено је било 30 такмичара што показује да је то јако растућа дисциплина у планинском бициклизму.

Ђорђе Трмчић, мештанин Врњачке Бање, након прошлогодишњег наступа на „Epic-u“ учествовао је и на овогодишњој трци.

– Возимо бицикле до Гоча и назад, авантура је веома занимљива и једва чекамо да стартује трка. Радујемо се што је велики број људи дошао у Врњачку Бању, ми ћемо се трудити да будемо добри домаћини као локалци, али исто тако ћемо се потрудити да остваримо што бољи резултат, рекао је Ђорђе Трмчић.

    Александра Радовић је отпевала своје хитове у оквиру „Epic-a“

Вечерњи сати у суботу 8. јуна резервисани су били за хитове популарне поп певачице Александре Радовић, у којима су уживали сви учесници такмичења, али и посетиоци и мештани Врњачке Бање.

– Као и на сваком концерту биће најпознатијих песама са свих албума, верујем да ће их људи препознати и уживати. Код мене су стално актуелни разни новитети. Најављени су концерти  у региону, лето ће бити веома радно, а на јесен је заказан концерт у Сава Центру. У оквиру бренда „AR Home&Living“  појавили су се нови артикли, шољице, увозни порцелан осликан златом и ручно рађен. Завршни час „Школе певања“ заказан је крајем јуна месеца са клинцима који су успешно завршили годину. Видим да Врњачка Бања „врби“ од народа и жао ми је што немам времена за обилазак и уживање јер се враћам одмах након концерта, али биће прилике то да исправимо, поручила је Александра Радовић.

У циљу развоја и афирмације спортског туризма, бициклистичке трке „Serbia Epic“ донеле су новине у српски спорт и спојиле професионалце, рекреативце, децу и бројне манифестације из других бранши. На 7 локација Serbia Epic је у оквиру промоције дестинација, најлепших српских локација као што су Андревље, Петроварадин, Пожаревац, Београд, Стaра планина, Златибор, Врњачка Бања, у своју разноврсну понуду догађаја уврстио и фестивал хране, забавно-културне садржаје као што су музички концерти, дечије трке, уз програм са аниматорима, као и промовисање локалних произвођача.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ