СВЕЧАНОСТ У ЧАСТ МАТУРАНАТА

Аутор:Весна Ђорђевић

Врњачка Гимназија организовала је свечаност у част матураната са доделом диплома, признања најуспешнијима и проглашењем најбољег. Програм у гимназијској Свечаној сали испратили су поносни родитељи и наставници. Генерација2023/24. броји 81 матуранта, изнедрила је 13 Вуковаца, а ђак генерације је Милица Трифуновић.

—Путеве некада бирамо сами, а некада путеви бирају нас. Наш заједнички пут је био пун изазова и препрека, али смо заједничком борбом све пребродили и изашли јачи. Ово је генерација која је 1. септембра 2020. примљена у старој школској згради, подељена по групама јер смо се придржавали мера везаних за пандемију ковида 19, а реч „дистанца“ је обележила тај период. Наредне школске године њихова генерација је кренула да шири своја крила, али је и даље била спутана у времену у коме смо живели и одређеним режимима рада, да би први пут сви заједно сели у школске клупе тек 1. фебруара 2022. Та година је за ову школу изузетно значајна јер смо 1. септембра прешли у нову школску зграду, чиме ће Гимназија обележити и 60 година непрекидног рада и 81 годину од оснивања. Ова генерација је тиме добила одличне услове за рад и школовање и могућност да се заједнички радујемо неким нормалним токовима школовања, али нам се у мају дешава страшна трагедија у „Рибникару“ која ће насилно и превремено прекинути и школску годину и натерати школу да затвори врата својим ученицима. Ваша четврта година била је прва година школовања у нормалним условима, а ми смо се трудили да развијамо емпатију, да величамо човека у сваком од вас. Данас смо на крају пута вашег средњошколског образовања, а ја вам желим да се сећате само лепих ствари и да нас по њима памтите јер је, и поред свега, доста доброг и лепог што можете понети из ваше школе за године које вас очекују, поручила је у надахнутом обраћању матурантима директорка Гимназије, Дојна Стодић, пожелевши им да нађу свој пут и буду људи.

    Похваљени ученици као најуспешнији по областима са директорком Дојном Стодић

Гимназија и овај пут има чиме да се похвали јер је извела још једну генерацију која је остварила сјајне резултате. Они који су ређали петице, постизали успехе, одличним успехом завршили матурске испите и с правом постали носиоци Вукове дипломе су: Маша Бисерчић, Миона Бошковић и Лука Глоговац ученици IV1, из IV2 Мартина Бутачевић и Тамара Поповић, из IV3 Вељко Благојевић, Алекса Каровић, Милош Станојевић. Милица Трифуновић и Петра Цигулајкић, а из одељења IV4  Сандра Јовановић, Хелена Ракић као и Миња Стајковић.

Одлуком Наставничког већа посебним дипломама похваљени су ученици који су били најбољи у одређеним областима: за постигнуте резултате на такмичењима током средњошколског образовања Лука Глоговац IV1, за постигнуте резултате на такмичењима из математике и информатике Милош Станојевић IV3, за резултате на такмичењу из историје Миња Стајковић IV4, за резултате на такмичењу из руског језика, као и учешћу у ваннаставним активностима током четири године Наташа Станковић IV4 и за постигнуте резултате у области ликовног стваралаштва Стефана Глумац IV3.

Ласкаву титулу ђака генерације понела је ученица која је постигла завидан број учешћа на такмичењима из хемије, физике, математике, спорту – Милица Трифуновић IV1.

За програм који је употпунио свечаност побринули су се ученици школе под менторством наставника Ивана Матића, а слушали смо хор и оркестар, рецитаторе, озбиљну музику и рок и – уживали.

Разредне старешине које су извеле ову генерацију ђака – Иван Бурмаз, Ненад Ђуракић, Биљана Рсовац и Милена Станковић поделили су дипломе матурантима у завршници програма са жељом да се никада не завлаче у своје љуске, да једни другима не допусте да буду оно што нису, да се не гледају вучијим очима и да се увек препознају када се сретну, односно да заувек у души остану деца!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ