ДУПЛО ЗЛАТО ЗА ВИНАРИЈУ ГРАБАК

Аутор:Даниел Цоковић

Дупло злато за Винарију „Грабак“ на Балканском међународном такмичењу вина – The Balkan International Wine Competition, које је одржано по 13. пут. Ове године такмичење је по први пут организовано у две земље, у Бугарској  и Турској од 4. до 8. јуна.

Одржано такмичење је још једном показало колико је балканска винска сцена динамична и колики је квалитет вина из региона, уз учешће и веома квалитетних винарија из Италије. Винарија „Грабак“ из Врњачке Бање је и ове године учествовала на овом престижном такмичењу у свету винарства и на основу оцене угледних међународних винских судија освојила дуплу златну медаљу са 94 поена за црвено вино „Грабак Прокупац“.

– У конкуренцији многих излагача, наше црвено вино „Грабак Прокупац“ из 2020. године је и ове године потврдило квалитет освојивши дуплу златну медаљу са 94 поена, након признања за најбоље вино на Балкану 2022. године из бербе 2019. године на шта смо сви ми у Винарији јако поносни, истакла је Марина Богићевић, енолог Винарије „Грабак“.

Према речима Марине Богићевић, Винарија „Грабак“ може да се похвали вредним резултатима и наградама са такмичења и фестивала вина на којима је учествовала током ове године. Црвена вина „Модроврана“ из 2018. године и „Грабак Прокупац“ из 2020. године су на недавно одржаном Декантеру (Decanter World Wine Awards) у Лондону од 24. априла до 7. маја, најмасовнијем и најцењенијем оцењивању вина на свету, освојила бронзане медаље. Поред тога, вреди истаћи да је вино „Модроврана“ освајач златних одличја и на сајмовима у Београду, Италији и Словачкој.

Добијене награде представљају додатни подстицај свима у Винарији „Грабак“ да наставе са улагањем у производњу вина и унапређење рада.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ