КОНЦЕРТ МАРКА ЖУЈОВИЋА И ЛУКЕ РЕПАНОВИЋА

Аутор:Марина Ст. Јанковић

Матуранти Музичке школе „Даворин Јенко“ из Београда, Марко Жујовић и Лука Репановић представили су се публици у Замку културе 29. априла. Концерт младих уметника на хармоници обухватио је дела Баха, Скарлатија, Менделсона, Листа, Шмита… Публика је уживала слушајући сонате, рондо, етиду, токату… Лепоту композиција убедљивим извођењем дочарали су Марко и Лука пружајући присутнима фантастичан доживљај.

Марко Жујовић је матурант МШ „Даворин Јенко“ у Београду, у класи проф. Миодрага Крстића. Школовање је започео у МШ „Стеван Христић“ у класи проф. Сање Ивановић, где је оствариои запажене резултате на такмичењима и концертима. Био је ђак генерације у нижој школи. Успехе наставља у средљој школи. Лауреат је на Републичком такмичењу 2021. године и на Интернационалном фестивалу хармонике „Акордеон арт плус“ у Сарајеву 2019. и 2021. године. На Интернационалном такмичењу „Дани хармонике“ Угљевик, Босна 2022. године осваја прву награду. Усавршавао се на семинару код реномираног професора и извођача Бард Јакова у Албанији 2021. године.

Лука Репановић је матурант ОШ „Даворин Јенко“ Одсека хармоника у класи проф. Миодрага Крстића. Основно музичко образовање је започео у НШ „Петар Коњовић“ у класи проф. Милоша Пунишића. Остварио је многобројне награде на домаћим и интернационалним такмичењима. Освојио је прву награду на Фестивалу „Акордеон арт плус“ 2019. у Сарајеву. Два пута је као солиста освојио прве награде на Европском такмичењу „Сусрет хармоникаша ОКУД Истра“ 2016. и 2017. године, као и прве награде у категорији оркестар хармоника. Учествовао је на мастеркласовимима код Бард Јакова, Радомира Томића, Војина Васовића, Николе Пековића… Као полазник семинара учествовао је на концертима у Италији и Албанији.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ