ОБЕЛЕЖЕНА ГОДИШЊИЦА ПОГИБИЈЕ ЖИВАНА ПЕТРОВИЋА

Весна Ђорђевић

Живан Петровић из Грачаца изгубио је живот на Косову, у селу Доње Морине код Ђаковице 29. априла 1999. Живан је одликован Медаљом за врлине у области одбране и безбедности, а успомену на њега чувају породица и саборци, чланови борачких организација, представници локалне самоуправе који су се, као и толико година уназад, окупили у Грачацу код спомен-плоче да свечаном комеморацијом обележе 23 године његове погибије.

Парастос је служио парох грачачки, Милан Костић, а венце положили супруга и ћерке, председник Општине Бобан Ђуровић, представници и борачких удружења и ратних војних инвалида из Врњачке Бање и Краљева.

– Данашњи дан обележавамо као Дан сећања на нашег храброг борца, драгог супруга, нежног оца, нашег суграђанина и пријатеља који је свој живот положио на олтар слободе. Седамдесет и седам дана трајали су ваздушни удари НАТО алијансе на Србију, а ту изнад Ђаковице, где се уздижу Кошаре и Паштрик, где је био положај нашег Живана, војничка команда је била „Борци, јунаци, нема назад. Иза је Србија.“, рекао је Југосалав Жерађанин председник Савеза удружења бораца народноослободилачких ратова Врњачка Бања.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ