Одржан је састанак националног Ромактед тима

Аутор:Редакција

У Канцеларији Савета Европе у Београду одржан је координациони састанак националног РОМАКТЕД тима који је за циљ имао ретроспективу досадашњих и планирање наредних активности које ће се реализовати у наставку програма.
Састанак је отворила Надиа Ћук (заменица шефа Канцеларије ЦОЕ). Истом су присуствовали и представници Канцеларије Европског Савета у Београду, представници БФПЕ и представници 14 Ромактед градова. Врњачку Бању је представљао Дејан Павловић, РОМАКТЕД фацилитатор и координатор за ромска питања. Поред планова за наредни период, Дејан Павловић је у име локалне самоуправе и ромске заједнице Врњачка Бања изнео досадашње остварене резултате, уложена финансијска средства и ресурсе у ромску интеграцију (како општинских, тако и пројектних иницијатива).
Врњачка Бања се у последњих неколико година одлично котира у круговима инклузије Рома, а представници свих градова у Србији, као и донатори, информисани су о преданом раду наше локалне самоуправе на тему интеграције и инклузије Рома која само једно има за циљ:,,Обезбедити Ромској заједници равноправан статус у свим сферама друштвеног живота“.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ