ПРЕДКВАЛИФИКАЦИОНИ ТУРНИР У ФУТСАЛУ ЗА СЕНИОРКЕ УЕФА ЕУРО 2023 ОД 11. ДО 14 МАЈА

Редакција

Прве такмичарске вечери, у врњачкој хали спосртова, одиграна је утакмица између Северне Ирске и Србије, резултатом 2.1 за Србију, а у другој утакмиоци Холандија је победила Летонију, резултатом 6:0.

У првом колу прелиминарног турнира  квалификација за УЕФА ЕУРО 2023. женска футсал репрезентација Србије савладала је Северну Ирску – 2:1 (1:1). Изабранице селектора Владимира Јовановића су на дебију славиле након преокрета. У тврдом и неизвесном мечу Иркиње су прве дошле у вођство у 14. минуту преко Мек Кеј. Међутим изузетним пожртвовањем и агилношћу изабранице селектора Јовановића, али и квалитетом  игром у настваку резултирало је потпуним преокретом а голове су постигле – Марија Вуковић  и Андријана Тришић.

Јуче,  Холандија –Северна  Ирска  2:0   , а синоћ Србија-Летонија 8:0  .

У другом колу Групе А прелиминарне рунде квалификација за Европско првенство 2023. женска репрезентација Србије декласирала је у Врњачкој Бањи Летонију 8:0.

Србију су, дан пошто је надиграла Северну Ирску 2:1, до важног тријумфа и останка на првом месту пред одлучујући дуел са Холанђанкама предводиле Јелена Маренић (2), Марија Вуковић, Милана Кнежевић, Јована Јанковић, Лена Марјановић и Ивана Трбојевић.

Сутра, 14. маја, одлучујуће коло у 16 часова играће  Северна Ирска и Летонија, а од 19 и 30 Србија и Холандија.

Србија и Холандија имају по 6 бодова, а победник предквалификација имаће шансу да се у предквалификацијама пласира на европско првенство у футсалу за сениорке, које ће бити одржано следеће године у Шпанији

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ