ДОГОВОРЕНА МЕДИЈСКА ПРОМОЦИЈА ЈУБИЛАРНОГ СРБИЈА РЕЛИЈА

Аутор:Весна Ђорђевић

Међународно такмичење дуге традиције, 55. Србија рели у организацији Ауто-мото савеза Србије, Спортског ауто и картинг савеза Србије и Општине Врњачка Бања, биће ове године одржано од 24. до 26. септембра. Такмичење подразумева вожње на захтевним стазама Гоча и Копаоника и брзинске испите у три општине – Врњачка Бања, Брус  и Александровац. Координатор манифестације, Душан Стевановић одржао је 18. маја састанак са туристичким посленицима три општине у циљу договора у вези промоције Србија релија.

-У оквиру припрема за реализацију релија, организатори ће се још два пута састати са представницима јавних предузећа, установа, служби чија је логистичка подршка неопходна, али смо овај пут издвојили туристичке организације како бисмо договорили промоцију три општине кроз спотове који ускоро крећу да се врте као најава релија на СОС каналу и  преко агенције која покрива 200 локалних телевизија, каже Душан Стевановић.

Да би ово међународно надметање привукло што већи број посетилаца, туристичке организације  Бруса, Александровца и Врњачке Бање промовисаће највећу и најстарију ауто трку у Србији како у медијима тако и кроз манифестације које претходе релију.

-Александровац иначе има одличну сарадњу са врњачком општином, а како су у улози домаћина Релија три општине, у заједничком је интересу да га што више афирмишемо. Наша општина има дугу традицију у аутомобилизму, има бројну и верну публику, тако трке имају озбиљну подршку код нас. При том, ове године се Рели оджава након Жупске бербe која ће бити одлична прилика за промоцију. Генерално, манифестација овог типа привлачи публику широког спектра па у време Релија код нас буде велико интересовање и за наше винарије (имамо чак 52 које могу да приме госте), за Средњевековни град Козник, за Музеј винарства и виноградарства, Завичајни музеј Жупе, наводи Владимир Рашковић, директор Туристичке организације Александровац.

Јелена Радуловић, вд директорка Туристичке организације Брус, потврдила је да је и Општина Брус апсолутно спремна за организацију јубиларног Релија, да ће бити активни учесник сваког сегмента припрема и пружити сву потребну помоћ како би манифестација протекла у најбољем реду, али и како би општине Брус, Александровац и Врњачка Бања привукле што већи број туриста.

Врњачка Бања  са организаторима Релија (Спортским ауто и картинг савезом и Ауто-мото савезом Србије) има уговор на десет година и уз подршку Министарства омладине и спорта ове године ће се по шести пут наћи у улози домаћина. Сагласност је дата и за 2023, а Бања има све предиспозиције да истраје на овом озбиљном пројекту. На основу контаката са Бициклистичким савезом Србије, постоје шансе да се од следеће године позиционира на спортској мапи као домаћин једне етапе Бициклистичке  трке кроз Србију.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ