НОРВЕШКИ СТУДЕНТИ ОДРЖАЛИ КОНЦЕРТ ИСПРЕД ВРЊАЧКОГ БИОСКОПА

Срећко Станојчић

Студенти друге године Универзитета у Северном Левангеру по десети пут у Врњачкој Бањи, одржали концерт норвешких игара и песама.

Норвешка кућа у Горњем Милановцу сведочи о вишедеценијском пријатељству државе Норвешке  са Горњим Милановцем, она је на неки начин и центар тог пријатељства, а плод те сарадње је и Музички фестивал светске музике, који траје већ 14 година и на коме су Норвежани сваке године присутни.

Директор Музичког фестивала светске музике у Горњем Милановцу  Слободан Божовић, родом из овог града, који  годинама живи у Норвешкој, рекао је да овај концерт представља печат на рад  четвородневног семинара који су имали у Горњем Милановцу.

Слободан Божовић

Горњи Милановац је побратимски град са норвешким градом Мушином из северне Норвешке, а Врњачка Бања има своје побратимске везе са људима који су недалеко од Мушина, тако да смо ми повезали те  људе. Студенти из Норвешке понеће лепе утиске у своју земљу, доживели су и циганску музику, видели су како се пече ракија, свирали су нашу музику са нашим музичарима, видели норвешку кућу, учествовали у манифестацији „Ноћ музеја“ и наравно пробали нашу храну и ракију, изјавио је пред концерт Слободан Божовић, српски Норвежанин.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ