УМЕТНИЧКА ЛИКОВНА КОЛОНИЈА У ВИЛИ „ЛАЗАР“

Срећко Станојчић

У организацији Културног центра и врњачког академског сликара Милана Тодоровића Рубљова, 16.             мaja,  у вили Лазар је званично  отворена Уметничка ликовна колонија. У периоду  до 22. маја, осам аутора су, свако у складу са својим афинитетима,  стилом и талентом, насликали двадесетак слика, које   ће бити експониране на изложби ове јесени у организацији Културног центра.

Ликовном колонијом која званично улази у календар културних догађања у Врњачкој Бањи, почиње овогодишње „Културно лето“, а изложбом у Замку културе ће бити затворено. То је наша мисија и ми смо се трудили да покажемо оно што је најбоље на ликовној сцени у Србији, осам разнобојних у бистром потоку, како ја то волим да кажем, осам разнородних поетика, осам ликовних специфичности и посебности, тако смо и правили избор. Сам  центар бање где се птице чују, где има пуно хладовине и идеалних места за сликање, били су пресудни да се одлучимо за вилу „Лазар“, рекао је за Врњачке новине Милан Тодоровић Рубљов.

Милан Тодоровић Рубљов

Директор Културног центра Саша Миленковић  је нагласио да се после дужег времена покреће ликовна колонија, овог пута у сарадњи са Миланом Тодоровићем Рубљовом чије искуство је било неопходно у реализацији колоније.

-Основали смо уметнички савет, где су укључени академски сликари из Културног центра, Катарина Кљајић и Предраг Чомагић. Планирали смо мај месец, када се буди вегетација, а ликовни уметници и сами кажу да је то месец кад им се сама по себи јавља инспирација и када настају најбољи радови, рекао је Миленковић након отварања  ликовне колоније.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ