Потписна два уговора са министром Удовичићем

Срђан Удовичић

Председник општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић, потписао је са министром омладине и спорта Вањом Удовичићем, 5. маја у Београду, два уговора.

Први уговор се односи на модернизацију Спортке хале Врњачка Бања како би се превазишли недостаци и хала адекватно одговорила потребама особа са инвалидитетом.

„Изградња неопходних приступних улаза за лица са инвалидитетом је нешто што недостаје Спорткој хали Врњачка Бања како би могла да одговори свим захтевима и стандардима европског и светског карактера. Министарство омладине и спорта у овом пројекту учествује са 5.000.000 динара, а локална самоуправа са 1.500.000 динара“, рекао је председник Ђуровић.

Други уговор се односи на пројекат „Моја стручна пракса“, у ком врњачка општина учествује последњих пет година.

 „Овај пројекат финансира Министарство омладине и спорта, суфинансира Општина Врњачка Бања, а реализује Канцеларија за младе Врњачка Бања. Вредност пројекта, који ће омогућити едукацију 24 младе особе, за различита занимања и самостално обављање посла, је 2.300.000. Верујем да ће се, као и претходних година, реализацијом овог пројекта полазници трајно запослити“, говори Ђуровић.

 Министар омладине и спорта Вања Удовичић наводи да је ово почетак новог циклуса сарадње на остварењу циљева омладинске политике и да овај битан подухват започиње у недељи када цела Европа обележава Европску недељу младих, ове године са темом ,,Наша будућност у нашим рукама”.

„Кроз ове пројекте, делимо заједничку визију будућности, у којој сви дајемо свој максимум и на свакодневном нивоу ово друштво чинимо бољим. Кроз повезивање младих на регионалном и глобалном нивоу, кроз различите видове едукација и информисања, са циљем непрестаног усавршавања младих, стварамо једну велику породицу, у којој заједно растемо, напредујемо и отварамо се ка свету нових идеја и иницијатива. Само тако градимо темеље за нове генерације, за нову децу која ће за најбоље примере имати људе из свог најближег окружења. Сви успешни пројекти започињу добром идејом, а снага и карактер се показају приликом реализације, када своју идеју претварамо у дело. Министарство омладине и спорта је ту да тај процес од добре идеје до крајње реализације подржи и мотивише све оне који мисле да је нешто недостижно да истрају, јер крајњи резултат је нешто чиме ћемо се сви поносити”, изјавио је министар Удовичић.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ