САСТАНАК РАДНЕ ГРУПЕ ROMACTED ПРОГРАМА

Весна Ђорђевић

Састанак општинске Радне групе Romacted програма за реализацију друге фазе Пројекта за оснаживање ромске заједнице на локалном нивоу одржан је у среду, 4. маја у Иновационом развојном центру. На састанку су разматрани проблем који су излистани од стране ромске заједнице као приоритетни и које треба обухватити новим грантом Romacteda, односно заједничким Акционим планом.

– Састанак је протекао у лепој интеракцији учесника, у креативном разговору изнети су квалитетни предлози и идеје. Одмах данас известићемо донаторе о резултатима састанка. Истовремено, крећемо и са систематским решавањем свих проблема који су приказани општинској Радној групи,  каже Дејан Павловић, фасцилитатор пројекта и координатор канцеларије за ромкска питања.

Међу проблемима са којима се сусрећу Роми у врњачкој општини наведени су они краткорочног и дугорочног карактера, од решавања питања са бесплатном ужином и уџбеницима, преко помоћи у формирању невладиних организација, до легализације објеката, санирања дивљих депонија у насељима и недостатка канализације.

– Неки проблеми делују ситни и занемарљиви, али Ромима значе пуно. Зато ћемо се трудити да оно што може да се реши лако и на локалном нивоу, одрадимо уз помоћ локалне самоуправе, док ћемо остале решавати уз помоћ Romacted грантова и донаторских средстава. Општина је сада поуздан партнер програму  Romacted и очекујемо добру сарадњу и надаље, закључује Дејан Павловић.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ