СПЕЦИЈАЛНА БОЛНИЦА ЗА ИНТЕРНЕ БОЛЕСТИ ДОБИЛА НОВО ВОЗИЛО ЗА ПАЦИЈЕНTE

Аутор:Срећко Станојчић

У оквиру пројекта “Хитан одговор Републике Србије на Ковид 19“, одлуком Владе Републике Србије, Специјална болница за интерне болести у Врњачкој Бањи, добила је возило на коришћење, наменски опредељено за превоз пацијената на дијализу. Возило има осам седишта са две кардиолошке столице.

Др Вања Балшић, в.д. директорка Специјалне болнице за интерне болести, рекла је приликом пријема новог возила, да имају тренутно три возила, од којих је једно путничко, које су добили за Одељење за палијативно збрињавање из 2012. године и два лежећа санитета, којима нису задовољни али у недостатку бољих, користе се њима.

Наша установа је намењена спашавању живота, регистровани смо за дијагностику и лечење акутних и хроничних болести унутрашњих органа. Сви ми запослени, а посебноо лекари, осећамо посебно задовољство када се спасе живот, а за то је потребно да имамо један озбиљан лежећи санитет са опремом за реанимацију.

Одељење дијализе функционише без проблема, оспособили смо већи број наших медицинских сестара са идејом да створимо кадровску базу, да би једног дана преузели и пацијенте из Трстеника, који су са своје кућне адресе ближи нашем дијализном ценру него оном у Општој болници у Крушевцу.

Наша установа је недавно добила од Министарства здравља, наменски опредељена средства за реконструкцију постојећег простора, за потребе рендгенског кабинета, у новембру прошле године испоручен нам је нов дигитални рендгенски апарат, плафонски, којим смо јако задовољни. Добили смо и апарат „Спирометар“ и надам се да ћемо оба апарата оспособити, ускоро ставити у функцију и стећи кадрове који ће радити на њима, изјавила је за Врњачке новине в.д. директорка Специјалне болнице др Вања Балшић.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ