ЛОВАЧКИ ГУЛАШ ЗА ВРЊЧАНЕ И ГОСТЕ

Аутор:Срђан Удовичић

ЛУ „Војвода Луне“ је основано 1898. године од стране великог Српског војводе Драгутина Јовановића и великог љубитеља ловства у народу познатог као Војвода Луне. Управо по њему, Удружење, које је организовано у 10 ловачких секција и које броји око 450 чланова, данас и носи име. Трећу годину заредом, у првој недељи јуна, ЛУ „Војвода Луне“, припрема ловачки гулаш за врњчане и госте Врњачке Бање, на Променади код врапца.

                Дишовић, Богојевић и Трифуновић

„Раније смо ово манифестацију организовали 1. јануара. С обзиром да је то период поста, пре три године смо донели одлуку да се термин одржавања измести, тако да сада наш ловачки гулаш за све врњчане и госте Врњачке Бање припремамо прве недеље јуна. Част нам је да су с нама данас Братислав Ћирковић, председник Ловачког савеза Србије и Томислав Радосављевић, председник Ловачког савеза Централне Србије“, рекао је Милош Богојевић, председник ЛУ „Војвода Луне“.

Манифестацију припремања ловачког гулаша, која је одржана 4. јуна, подржали су Општина Врњачка Бања и Туристичка организација Врњачка Бања.

„Драго ми је да сезона манифестација на отвореном почиње поделом ловачког гулаша. Ово је могућност да гости и врњчани бесплатно пробају специјалитет од дивљачи, а уједно да се промовише ловни туризам, као део понуде Врњачке Бање“, истакао је Иван Трифуновић, директор ТО Врњачка Бања.

Присутни су имали прилику да уживају у пригодном програму који је припремили Фолклорни ансамбл „Бане Миленковић“ из Новог Села и оркестар Милета Станчића.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ