УКУС ФЕСТ ПО ЧЕТВРТИ ПУТ У ВРЊАЧКОЈ БАЊИ

Аутор:Срђан Удовичић

На манифестацији која је по четврти пут одржана у Врњачкој Бањи представљена је широка лепеза производа из целе Србије. Посетиоци Укус феста имали су јединствену прилику да пробају незаборавне ароме и да уживају у дегустацијама најукуснијих сирева, домаћих сокова, џемова, штрудли, колача, сухомеснатих производа.

„Дугогодишњи пријатељ Укус феста је Факултет за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи. Ова манифестација је у великој мери помогла промоцији гастрономског менаџмента и студената гастрономије“, наводи Јелена Петровић, ПР Факултета за хотелијерство и туризам.

На Укус фест-у своје производе представило је и Пољопривредно газдинство „Томић“ из околине Смедерева, које постоји од 2009. године.

Пољопривредно газдинство Томић

„Наши воћњаци јабуке, трешње, шљиве, крушке, вишње простиру се на површини од око 10 хектара. Поред производње воћа, од пре годину дана почели смо и са производњом домаћих сокова, који су без шећера, без воде и конзерванса. Сокови су пастеризовани и погодни су за особе са инсулинском резистенцијом и дијабетесом и за децу старију од шест месеци“, наводе из Пољопривредног газдинства „Томић“.

Излагачи Укус феста су прваци у иновацијама у производњи и добитници су бројних награда како са Новосадског сајма тако и других манифестација, док су пријатељи манифестације Општина Врњачка Бања, Туристичка организација Врњачка Бања и Угоститељско-туристичка школа са домом ученика из Врњачке Бање.

Како најављују из организације, следећи „Укус фест“ биће одржан у Београду у Ботаничкој башти, где ће бити окупљени сви пријатељи манифестације.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ