АМБАСАДОР ИНДИЈЕ У ПОСЕТИ ВРЊАЧКОЈ БАЊИ

Аутор:Срећко Станојчић

Нови амбасадор Индије у нашој земљи, Његова екселенција Санџив Коли, у тродневној посети Врњачкој Бањи, након пријема код председника Општине Бобана Ђуровића, обишао је Меркур, Замак културе и Централни парк. Како је је рекао новинарима, Врњачка Бања је прелепо место и требало је да дође раније.

Сарадња у области спортског туризма између општине Врњачка Бања и пословних људи из Индије датира још од пре четири године, када су ученици спортских гимназија из ове велике земље боравили у нашем месту на припремама. Посета индијског амасадора била је прилика да се наставе разговори на ову тему. Амбасадор Коли сматра да простора за сарадњу има у области здравственог туризма, инвестиција у тој бранши, као и већем броју туриста из Индије, уз услов боље конекције српских и индијских туристичких агенција. О томе је детаљније разговарао са председником општине.

Његова екселенција Санџив Коли

Разговарали смо о организацији посете вашег председника општине и делегације ваших привредника Индији са нашим пословним људима.  Верујем да је наш данашњи сусрет почетак интезивне сарадње моје земљеи овог дивног места, рекао је индијски амбасадор.

О значају туристичког тржишта Индије најбоље говори податак, по речима амбасадора, да је сваки седми човек на планети Индијац, па је јасно какав туристички потенцијал представљају његови сународници. Он је између осталог рекао да је проблем што нема директних авионских летова између Индије и Србије али је много већа предност што за нашу зељу није потребна виза.

Председник општине Ђуровић рекао је да посета делегације Врњачке Бање треба да буде у оквиру делегације Србије.

Размена протоколарних поклона

Пре три  године имали смо одличан посао, уговорен са једном индијском породицом у чијем су власништву средње школе и сувласништво дела факултета где су они довели преко две стотине средњошколаца који су имали часове физичког образовања у спортским објектима Врњачке Бање и показало се то као одличан пројекат, као место које њима одговара. То је резултирало да та породица купи хектар и седамнаест ари земљишта у центру Врњачке Бање, са идејом да гради индијски хотел, кажем индијски, а мислим на европски хотел за потребе Индијаца и довођење студената који би били на студентским програмима по неколико недеља у Врњачкој Бањи.

Бићемо амбициозни као и увек и тражити да се повежемо са неким сличним, компатибилним туристичким местом у Индији, да бисмо направили проходност наше туристичке привреде и туристичких агенција из Врњачке Бање и Србије а самим тим могућност промоције  Србије и Врњачке Бање на индијском тржишту, рекао је Ђуровић новинарима, после разговора са индијским амбасадором.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ