ЕКИПА ФИЛМА „АЛА ЈЕ ЛЕП ОВАЈ СВЕТ“ ПРЕД НОВИНАРИМА

Весна Ђорђевић

Фестивал сценарија у Врњачкој Бањи отворила је ове године премијера „Ала је леп овај свет“, а  екипа филма представила се новинарима у прес центру Хотела „Фонтана“ на првој конференцији тачно у подне. Модератор конференције за медије био је и овај пут мастер драматургије Иван Велисављевић, филмски критичар.

Андреј Шепетковски имао је двоструку улогу у овом остварењу – одглумио је инспектора, али и написао ову несвакидашњу филмску причу.

-Када сам пре дванаест година правио представу, написао сам и серију, а онда дошао и до филма који је Филип Чоловић осмислио тако да се разликује од серије, да иста прича буде испричана на другачији начин и да буде добар мамац. Лепота која спашава свет, потрага за љубављу и могуђност преображаја, односно велика истина да човек постаје оно чиме се напаја и сама вера у човека били су мој мотив, рекао је сценариста у одсуству редитеља који тренутно снима наставак серије „Камионџије“ на Убу.

Интересантан задатак у овом филму имала је и Анђелка Прпић која глуми популарну телевизијску водитељку, а њен изазов био је да приволи публику да навија за (с почетка) одбојну личност на граници укуса и за њену метаморфозу, заправо срећан крај.

Уметност у сарадњи са љубављу стварно преображавају човека и чине га бољим и лепшим, а са њим и свет око њега. Ова порука је оно у шта ја и приватно верујем и за шта мислим да генерално фали и нашој кинематографији и уопште данашњем свету. Оно што ми је као глумици било интересантно је да спроведем овај лик са делимичним излазима из стварности. Генерално сам јако задовољна и сречна како су све колеге одрадиле улоге и верујем да је то један од главних фактора за (надам се) успех овог филма, уз одличан сценаријо што није тако чест случај у данашње време, навела је Анђелка Прпић и нагласила став да је врњачки фестивал јако важан због пажње која се посвећује управо сценарију без којег нема доброг филма.

Да је све комедија и драма, као и живот, и да нема драме без комедије и обрнуто, односно о снимањима у затвору и телевизијском студију (филм се дешава између ове две релације) говорили су и глумци Стојан Ђорђевић, Миљана Гавриловић, Тара Милутиновић, Саша Ковачевић, док је извршна продуценткиња Александра Филиповић најавила београдску премијеру филма за 22. септембар.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ