Обележен Међународни дан физиотерапеута

Аутор:Срђан Удовичић

Традиционалним одржавањем јавног часа вежбања испред зграде Термоминералног купатила, Специјална болница “Меркур” обележила је 8. септембар, Међународни дан физиотерапеута. Тема овогодишњег међународног дана физиотерапеута је „Остеоартритис: глобални проблем“.

Наташа Бинић

„Међународни дан физиотерапеута у свету се обележава од 2009. године, док су терапеути Специјалне болнице „Меркур“ данас овај дан обележили по десети пут, одржавањем јавног часа вежбања. Слоган Међународног дана физиотерапеута је „Покретом до здравља“ и говори нам о значају физичке активности. Покрет је у смислу превенција болести и то је најбитније од свега. Овај дан обележавамо на симболичан начин, а с циљем да подигнемо свест грађана о значају физичке активности, а уједно и да промовишемо нашу професију, која задире у све аспекте живота“, истиче Наташа Бинић, главни физиотерапеут СБ „Меркур“.

Бројне вежбаче поздравила је Нена Стевановић, физијатар Специјалне болнице „Меркур“, која је навела да је физикална медицина у модерном физикалном блоку једна од најразвијенијих служби у СБ „Меркур“ и као таква броји 7 физијатара и 60 физиотерапеута, који свакодневно раде на што бољем и што бржем опоравку пацијената.

Нена Стевановић

„Данас кроз низ активности које су нам наши физиотерапеути приредили, настојимо да истакнемо значај циљане, правилно и стручно спроведене физичке активности, а све то у циљу превенције и очувања здравља. Такође, морам да напоменем да су наши физиотерапеути главна карика у процесу рехабилитације одраслих и деце. Поводом, овог важног дана, сви морамо да се сетимо да је овај дан омаж рукама физиотерапеута које лече, које осећају и које брину о нама“, речи су Нене Стевановић физијатра СБ „Меркур“.

Физиотерапеути СБ Меркур

Свој допринос акцији посвећеној подизању свести о значају физичке активности, поред запослених у СБ „Меркур“, дали су њихови гости и пацијенти, али и гости других хотела, врњчани, ученици основних и средњих школа, предшколци и малишани  ПУ „Радост“ из Врњачке Бање.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ