ПРИЈЕМ ПРВАКА У ОШ „ПОПИНСКИ БОРЦИ“

Весна Ђорђевић

Медаље и балони добродошлице, Хор „Искрице“, колектив школе на челу са учитељицама,  дочекали су јутрос нову генерацију ђака првака у ОШ „Попински борци“.  Школа је богатија за 121 првака од којих ће петоро прва слова учити у одељењу у Липови, 38 у Пискавцу, а 78 у матичној школи.

Директорка, Снежана Влајковић, упутила је званичан поздрав малишанима и њиховим родитељима, старатељима, бакама и декама , пожелевши им угодно путовање кроз четворогодишње образовање.

– Драги наши прваци, сви ми који радимо у школи очекујемо од вас да нам верујете. Да верујете да нам је главни циљ да израстете у културне и образоване људе који ће на прави начин разумети и себе и свет око себе. Да верујете да у вас гледамо као у нешто највредније и најдрагоценије што имамо. У име ове школе обећавам да ћемо дати све од себе да у свему будете бољи од нас, а ви поштујте вашу школу и свакога у њој и наредних осам година биће ваших осам година среће, поручила је директорка уз напомену да је образовање најмоћније оружје и најјачи штит.

     Део колектива са чланом Општинског већа

Сваког првака дочекала је и поклон – књига од стране Задужбине Родољуба Нићифоровића, али и четири хиљаде динара од локалне самоуправе.

– Нашим ђацима желим срећан полазак у школу, а родитељима да никад не забораве да су то само деца и да је њихов задатак и да се играју и да расту уз школу. Лепа сарадња постоји  између локалне самоуправе и ове, али и свих школа у врњачкој општини, а наша жеља је да се сва наша деца школују и да расту у што бољим условима. Задатак свих нас је да пружимо максимум како би нам деца била што здравија, што веселија и да нам остану у Србији, рекао је Душан Стевановић, члан Општинског већа,  пожелевши ђацима и родитељима срећан почетак

Учитељице првака ове године су Светлана Мијалковић, Снежана Стојковић, Наташа Бабић, Јасмина Мајсторовић, Мила Луковић и Ана Павловић. Иначе, школа као посебно охрабрујућ податак истиче 29 нових ученика старијих разреда чије су се породице вратиле из Канаде, Велике Британије, Аустралије и Инђије да наставе живот у Врњачкој Бањи, као и пет руских породица.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ