Новак Ђоковић на Гочу подиже хотел вредан 20 милиона евра

Аутор:Срђан Удовичић

Када је на Дану општине Врњачка Бања, 14. јула, Новак Ђоковић, најбољи српски спортиста свих времена, награђен „Повељом“ – највишим општинским признањем, најављено је да ће породица Ђоковић започети изградњу луксузног хотелског комплекса, по највишим светским стандардима, на падинама планине Гоч изнад Врњачке Бање.

Према речима Бобана Ђуровића, председника општине Врњачка Бања, Ђоковићи су за ову намену купили земљиште површине 1,17 хектара, иако све протекне по плану, радови би требали почети почетком децембра.

„Процењује се да ће изградња луксузног хотела са апартманским насељем и свим пратећим садржајима на падини Гоча, а чији је инвеститор породица Ђоковић, коштати око 20 милиона евра. Пројектом је предвиђено да ће се овај комплекс простирати на површини од 25.000 квадратних метара. За Врњачку Бању је од непроцењивог значаја што ће у својој понуди имати најпознатији српски бренд, а то је свакако Новак Ђоковић“, наглашава први човек врњачке Општине.

Ђуровић наводи да је најбољи светски тенисер заинтересован и за куповину земљишта на врњачкој страни планине Гоч, где жели да изгради викенд-насеље са атрактивним спортско-рекреативним и туристичким садржајима.

„План је да уз викенд-насеље буду изграђени спортски терени, спа и велнес центар, базени, теретана, ресторан и бројни пратећи садржаји. Нама је циљ и да у будућности реномирани српски спортисти, попут Новака Ђоковића, препознају Врњачку Бању као идеално место у Србији за инвестирање. То ће свакако у потпунити и вишеструко обогатити нашу туристичку понуду“ рекао је Ђуровић и додао да је Ђоковић показао интересовање и за пројекат изградње панорамске гондоле, од центра Врњачке Бање до врха планине Гоч.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ