ПОЧЕТАК НОВЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ

Аутор:Весна Ђорђевић

ЂАЦИ ОЖИВЕЛИ НОВУ ЗГРАДУ ГИМНАЗИЈЕ

Школско звоно и Химна “Боже правде“ у извођењу гимназијског хора огласили су јутрос почетак нове школске године и оживели нову зграду врњачке Гимназије. Употребна дозвола за ново, савремено здање Гимназије стигла је симболично дан пред почетак нове школске године, а већ 1. септембра у нову зграду улази и прва генерација ђака.

Ученици чекају прво школско звоно

-Огласило се данас наше прво школско звоно. Нама је 1. септембар увек значајан дан и увек нови почетак, међутим, ова година је посебна. Овај 1. септембар је значајан за све нас у Гимназији, али и за целу Врњачку Бању и локалну самоуправу јер је ево данас наше место добило нову школу. Мислим да сви ми имамо велику срећу јер данас улазимо у један нови, савремени објекат, а то се дешава једној генерацији у сто година. Ви у ову школу не долазите само да стекнете нова знања већ и да научите неке нове животне принципе, да створите пријатељства за цео живот, рекла је директорка Дојна Стодић у поздравном обраћању новопридошлим ученицима прве године, али и свим ђацима и колективу. Посебну захвалнист упутила је локалној самоуправи која је, по директоркиним речима,  пружала сваку и свакодневну помоћ и подршку како би Гимназија добила нову школу, али и комплетном колективу који је летњи одмор провео у пресељењу и оспособљавању учионица и кабинета за нови почетак.

За већину ученика прве године нова школа није непознаница јер су професоре и школу упознавали кроз припремну наставу и процес уписа, а до нових учеоница повеле су их разредне старешине – Бранкица Продановић информатичко одељење, односно ученике са посебним способностима за рачунарство и информатику,  најбројније друштвено-језичко Данијела Брђовић и Јасмина Бисерчић математичко (одељење које даје посебну ширину у даљем образовању).

Видно задовољан чињеницом да су дугогодишњи напори крунисани плодом у виду уласка у нову школску зграду, уз колектив и ученике био је првог школског дана и председник школског Одбора, проф др Драган Ђурчић.

За „добру пловидбу и мирно море“ уместо симболичног поливања шампањцем, на степеништу нове школе полупана је пињата са бомбонама за све ученике.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ