ПОЧЕТАК ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ У УГОСТИТЕЉСКО-ТУРИСТИЧКОЈ ШКОЛИ

Аутор:Весна Ђорђевић

НОВИ ОБРАЗОВНИ ПРОФИЛИ ЗА НОВУ ГЕНЕРАЦИЈУ ЂАКА

Седам одељења уписала је Угоститељско-туристичка школа из Врњачке Бање или 210 ученика који ће средњешколско образовање стицати у овој школи почев од 1. септембра 2022.  Одељење туристичких техничара образоваће се по новом плану. Нови профил је хотелијерско-ресторатерски техничар који је разрађен на основу пројекта „Отворени Балкан“ и он се од ове школске године примењује у шест економија. Најтраженији образовни профил је кулинарски техничар и њих је уписано два одељења. Ту је и једно одељење кувара, као и једно мешовито састављено од конобара и посластичара.

Новина у школи је и дуално образовање које подразумева стицање знања у школи и привреди, паралелно. По новом систему образоваће се конобари, половина посластичара и четвртина кувара.

Школа се може похвалити и профилом ученика који седају у њене клупе јер званична статистика каже да се квалитет уписаних ученика, односно успех, повећао за осам бодова.

Међу ученицима школе највише је оних који долазе из Расинског управног округа, али је и даље задржан тренд да само 15 процената ученика долази из врњачке општине, а сви остали са стране.

-Хвала свима вама који сте одабрали баш ову школу да у њој стичете нова знања и развијате способности. Хвала што сте са петнаест година умели да препознате шта је будућност јер са Угоститељско-туристичком школом добијате квалитетан темељ за даље образовање, али и сигуран посао који ће вас чекати чим узмете диплому у руке, поручила је директорка, Јелена Чеперковић Спасојевић, са платоа испред школе одмах после првог школског звона у школској 2022/23. на пријему првака.

Што се Дома ученика, који је у саставу школе тиче, и овде је интересовање веће но икада до сада па је пријављено дупло више заинтересованих од расположивих капацитета, а то је 90 постеља, тј места у Дому.

Од овог септембра, Угоститељско-туристичка школа је сама у згради с обзиром да је Гимназија у новом објекту, и кажу да ће цело прво полугодиште искористити за преуређивање учионица.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ