И ОВЕ ГОДИНЕ КЊИГЕ ЗА ЂАКЕ ПРВАКЕ

Редакција

Удружење грађана „Новоселац“ из Новог Села и Удружење за одбрану ћирилице „Добрица Ерић“ из Београда, традиционално, почетком сваке школске године, ђацима првацима у Новом Селу уручују поклоне за срећан почетак школовања.

??????

Ове године, 1. септембра 2022, на свечаним пријемима ђака првака у помоћ је „прискочила“ Задужбина Родољуба Нићифоровића из Новог Пазара па су књиге и поклони стигле до свих 225-оро ђака првака, а поклон књиге су обогатиле школске библиотеке у четири основне школе на територији Општине Врњачка Бања.

Дародавци су присуствовали свечаном пријему првака у Новом Селу, Врњцима и Врњачкој Бањи, а посебан утисак на нове школарце оставила је својим обраћањем учитељица Вучица Тодоровић (која је у пензији 30 година) у ОШ „Бане Миленковић“ у Новом Селу где је у радном веку од 26 година описменила и васпитала генерације ђака па је била у прилици да се дружи и са параунучићима својих ученика, а у Врњцима је својој унуци Каји показала основну школу у којој је 1949. године завршила први разред.

Задужбина Србина из Париза, Родољуба Нићифоровића, бави се  социјално-хуманитарним радом, подстицањем и неговањем културних, научних и традиционалних вредности и достигнућа младих и стваралаца из различитих области кроз новчане награде, признања и стипендије, најбољима, у Српским земљама, сарађује успешно, више од годину дана, са УГ „Новоселац“ из Новог Села.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ