У Врњачкој Бањи одржано финално такмичење „Спорт у полицији 2022“

Срђан Удовичић

Врњачка Бања је, од 2. до 4. септембра, била домаћин финалног такмичења у оквиру пројекта “Спорт у полицији 2022”, који реализује Министарство унутрашњих послова у сарадњи са Спортским савезом Србије. Финалном такмичењу претходила су квалификациона такмичења која су одржана у великом броју градова током ове године. Од преко 3000 такмичара, који су се пријавили за такмичење у дисциплинама футсал, баскет 3×3, одбојка, атлетика, стрељаштво и џудо, у оквиру активности “Спорт у полицији“, на завршни ниво такмичења у Врњачкој Бањи пласирало се 213 такмичара, у појединачним и екипним спортовима.

         Штефанек, Ђуровић и Вулин

На финалним мечевима одбојке и баскета 3 на 3 присуствовали су Бобан Ђуровић,  председник општине Врњачка Бања, Александар Вулин, министар МУП, који је делио медаље са помоћником министра Владимиром Илићем, председником Спортског савеза Србије Давором Штефанеком и генералним секретаром Гораном Маринковићем. Спортски савез Србије доделио је плакету Општини Врњачка Бања за изузетан допринос у развоју пројекта “Спорт у полицији”. Председнику општине Врњачка Бања Бобану Ђуровићу плакету је уручио Давор Штефанек, председник Спортског савеза Србије, док је у име Министарства унутрашњих послова, плакету за  изузетан допринос у развоју пројекта “Спорт у полицији”  преузео је министар Александар Вулин.

             Плакете Општини Врњачка Бања и МУП-у

У свом обраћању, министар Вулин је истакао да је у протеклих годину и по дана од стране министарства знатно уложено у развој спорта у полицији, да је основана Спортска јединица чији су припадници Србији и МУП-у донели чак 10 златних медаља са светских полицијских игара, али да је њему као министру полиције најважније то што се све више полицијских службеника бави спортом, што се видело и кроз ову акцију. На свечаној церемонији била је и Бранкица Неговановић, освајачица златне медаља у каратеу на Светским играма полиције у Ротердаму.

              Министар унутрашњих послова Александар Вулин

„Наставићемо да улажемо у развој спорта у полицији и мени је као министру унутрашњих послова важно да моји полицајци тренирају, буду здрави и високо мотивисани. Бавећи се спортом на адекватан и правилан начин, у добрим условима, уз надзор најбољих тренера, чврсто верујем да ће моји полицајци и своје полицијске задатке и послове извршавати боље и ефикасније. Зато је важно да наставимо да развијамо спорт у полицији и ја сам заиста захвалан Спортском савезу Србије и свим гранским савезима на сарадњи и помоћи коју пружају за унапређење спорта у полицији“, рекао је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Како је истакао министар Вулин, припадници Министарства унутрашњих послова су на завршном такмичењу у Врњачкој Бањи показали изузетан квалитет, снагу, борбеност који се стичу само редовним тренирањем, добром дисциплином и упорношћу.

                      Додела пехара и медаља

„Показали сте врхунски квалитет, борбеност, снагу, дисциплинованост, мотивисаност, све врлине које одликују српског полицајца. Постизање најбољих резултата и освајање медаља је важно, али ми је још више важно то да се што више вас, полицијских службеника активно бави спортом. Ми смо вам обезбедили најбоље услове за тренирање. Одвојте време и за бављење спортом, не постоји изговор да не тренирате“, навео је Вулин.

Председник врњачке општине, Бобан Ђуровић истиче да су овакви спортски догађаји првенственео добри за спортски туризам Врњачке Бање и да је Врњачка Бања још једном оправдала улогу доброг домаћина.

                             Председник општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић

„Врњачка Бања је имала прилику да буде домаћин спортских игара које организују Спортски савез Србије и Министарство унутрашњих послова. Једна заиста добра организација. Успешна манифестација која је окупила најбоље спортисте који долазе из МУП-а. Добитници златних медаља су уједно и добитници ваучера од стране општине Врњачка Бања и већ наредног викенда могу бити гости нашег места. На тај начин Врњачка Бања показује, пре свега, одговорност као туристичко место према најбољима у свим спортским дисциплинама које су биле током овог такмичења“, рекао је председник општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ