КАКО КОМУНИКАЦИЈУ УЧИНИТИ ФУНКЦИОНАЛНОМ

Аутор:Марина Ст. Јанковић

Центар за развој иновативних делатности Врњачка Бања организовао је 27. октобра у врњачкој Гимназији радионицу на тему јавног наступа. Гимназијалци су са професорима пратили „предавача“ – сјајног глумца Марка Стојановића. Драгана Матијевић, директорка Центра за развој иновативних делатности представила је Марка Стојановића. Он је на себи својствен начин анимирао своју публику, наравно, интерактивно дајући им материјал, тему за размишљање и промишљање – о вербалној и невербалној комуникацији. Стојановић се потрудио да на сликовит начин, практично прелије младима део свог богатог животног и професионалног искуства како комуникацију учинити функционалном. Гимназијалци су добили важан савет, да имају свест, односно да размишљају о комуникацији када су важни животни тренуци. Управо то фокусирање на став помоћи ће им да лакше савладају неки битан животни задатак.

Јавно наступање је вештина која се, као и све друге вештине може и научити и унапредити. Ментално ангажовање на процени става и карактера људи са којима се срећемо и са којима вербално или невербално комуницирамо даје нам драгоцени исход у доношењу важних одлука.

Марко Стојановић дипломирао је на катедри за глуму београдског Факултета драмских уметности. Специјалистичко школовање је завршио у Међународној школи пантомиме Марсела Марсоа у Паризу. Био је директор Дома омладине Београда, један је од оснивача и председник „Светске организације пантомимичара“ и председник „Националног савеза за карлинг Србије“. Био је доцент за предмете Глума и Сценски покрет и Шеф катедре за глуму Академије лепих уметности у Београду, а сада је ванредни професор за предмет Сценски покрет на катедри за глуму Универзитету Синергија у Бијељини у Републици Српској и сарадник за односе с јавношћу и гостујући предавач на Универзитету Сингидунум. Као уметник и друштвени радник добио је двадесетак признања, награда, плакета.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ