КОНЦЕРТ ИГОРА АЛЕКСИЋА И БОЈАНА МЛАДЕНОВИЋА

Аутор:Марина Ст. Јанковић

У Замку културе, 27. октобра, одржан је концерт виолинисте Игора Алексића и пијанисте Бојана Младеновића. Публика је уживала у извођењу соната Корелија, Еклеса и Тартинија али и у Бахове „Арије у Д-дуру“.

Мр Игор Алексић (1970), ванредни професор Факултета уметности у Нишу, дипломирао је и магистрирао виолину на ФМУ у Београду у класи проф. Александра Павловића. На истом факултету завршио је и постдипломске студије из Камерне музике у класи проф. Уроша Пешића. Био је члан Београдског гудачког оркестра „Душан Сковран“ са којим је наступао на бројним турнејама широм Европе: Грчка, Мађарска, Велика Британија, Бугарска, Македонија, Русија. У Доминиканску Републику одлази 1997. године и ради у Националном симфонијском оркестру у Санто Домингу и гудачким квартетима „Белоти“ и „Дел Орбе“. Од 2003. године ради као професор виолине на Факултету уметности у Нишу. Оснивач је и члан ансамбла „Константинус“ у оквиру којег делује неколико камерних састава, као и оркестра „Камерата Сербика“ из Београда са којима остварује значајне наступе у земљи и иностранству.

Бојан Младеновић (1983) дипломирао је и специјализирао на Одсеку за клавир ФМУ у Београду, у класи проф. Лидије Станковић. Остварио је трајне снимке за РТС, ФМУ Београд и ФУ Ниш. Освојио је бројне награде на такмичењима у земљи и иностранству. Од 2007. ради на Факултету уметности у Нишу, а тренутно је у звању вишег уметничког сарадника на Катедри за гудачке инструменте. Његова интензивна уметничка делатност огледа се у веома честим јавним наступима. Наступао је са Нишким симфонијским оркестром и оркестром „Империо“ као солиста, камерним оркестром „Константинус“, тријом „Константинус“, тријом „Анима“, тријом „Нишки виртуози“… Осим бројних концерата у престижним концертним дворанама у земљи, наступао је и у Италији, Словенији, БиХ и Македонији. Учествовао је на музичким фестивалима НИМУС, „Нишвил“Spectrum“ (Словенија), „ArtLinkfestival младих талената“Сарајевска зима“ (БиХ).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ